crna kronika

NAKON JUČERAŠNJEG POŽARA OGLASIO SE I “KOMUNALAC”: Zapalila se privremena lokacija a ne odlagalište smeća – to je krupni otpad koji u roku od tjedan-dva preuzima tvrtka s kojom imamo ugovor za odvoz


VRBOVSKO – Jučerašnji požar deponija smeća u Vrbovskom nije izazvan ljudskom radnjom nego je, kako kažu u Policijskoj upravi primorsko goranskoj, do požara došlo uslijed zapaljenja glomaznog otpada iz domaćinstva.

Privremeni deponij

Kako ističu u Policijskoj upravi radi se o privremenom deponiju, površini od oko 60 kvadrata, požar su ugasili vatrogasci DVD Vrbovsko a na mjesto događaja izašao zaposlenik nadležne komunalne tvrtke te je utvrđeno da nije bilo materijalne štete. Budući da je na mjestu događaja vidljivo da se radilo o ogromnoj količini  otpada koji se očito organizirano dovozi  a lokacija nije nigdje vidljivo obilježena upitali smo nadležno komunalno društvo Komunalac Vrbovsko o kakvom se to deponiju radi i tko je odgovoran za njega.

Na privremenu lokaciju odlažemo krupni otpad od kuda ga preuzima tvrtka s kojom imamo ugovor

U telefonskom razgovoru, članica uprave Stefani Jadro Štefančić kazala nam je da se ne radi o nikakvom odlagalištu smeća već o privremenoj lokaciji koju koristi Komunalac za odlaganje glomaznog otpada domaćinstava koji su zakonski dužni prikupljati. Na tu privremenu lokaciju odlažemo krupni otpada od kuda ga u roku od 1 do 2 tjedan preuzima tvrtka s kojom imamo ugovor za odvoz takvog otpada, pojašnjava Jadro Štefančić.

Još spornih lokacija

Pitali smo je i o sličnoj lokaciji u Nadvučniku za koju je Jadro Štefančić potvrdila da se također koristi kao privremena sortirnica od kuda se redovno otpad odvozi. Uz te dvije Komunalčeve privremene deponije tu je još jedno nimalo oku ugodno odlagalište smješteno u gotovo samom središtu Vrbovskog neposredno uz gradske teniske terene. Na toj lokaciji je također jedan gradski kontejner, hrpa običnog domaćinskog smeća oko njega ali i ploča s natpisom o zabranjem odlaganju smeća.

Poraditi na uklanjanju loših navika

Za to mjesto Jadro Štefančić kaže da je jedno od onih nastalih lošim navikama pojedinih sugrađana. Upravo stoga smo tamo i dopremili kontejner međutim smeće se stalno dovozi i gomila i očito moramo puno više poraditi na uklanjanju takvih loših navika, kaže Stefani Jadro Štefančić, članica uprave Komunalca Vrbovsko s kojom smo razgovarali nakon požara na jednom od njihovih privremenih deponija.

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Nensi Tatar

1 comment on “NAKON JUČERAŠNJEG POŽARA OGLASIO SE I “KOMUNALAC”: Zapalila se privremena lokacija a ne odlagalište smeća – to je krupni otpad koji u roku od tjedan-dva preuzima tvrtka s kojom imamo ugovor za odvoz

  1. Od kuda u našem gradu odjednom toliko tih “privremenih” odlagališta i sortirnica otpada kad je to sve tako idealno.

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: