kultura i zabava

GORANSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA KUMOVALA NOVOJ SVAĐI MUFIĆA I ŽUPANIJE: Prijavili preveliki broj manifestacija za financiranje pa izvisila Bundevijada i Žabarska noć


VRBOVSKO – Gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić opet je u svađi sa Županijom. Novo prepucavanje izbilo je zbog (ne)financiranja Bundevijade a svemu je kumovala Turistička zajednica Gorskog kotara.

Novac dodjeljen preko Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj

Mufić je Županiju prozvao da mu je odbila financirati Bundevijadu a Županija mu odgovorila da je novac (20 tisuća kuna) za tu manifestaciju od Županije dobio preko Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ-e. Prema odgovoru iz Županije kumstvo u toj svađi ima mlada i nedavno osnovana TZ Gorskog kotara.

Turistička zajednica Gorskog kotara posao prebacila na Županiju

Naime, na Javni poziv Županije za financiranje turističkih manifestacija TZGK umjesto najviše sedam programa koliko ih je mogla prijaviti odlučila se na prijavu njih devet. Tako je TZGK svoju odgovornost i svoj posao ležerno prebacila na Županiju koja je onda morala odlučiti koja dva su višak.

Bundevijada i Žabarska noć već su brendirani i razvijeni

Karte su pala na Bundevijadu i Žabarsku noć, jer kažu u Županiji, to su već razvijene i brendirane manifestacije kojima ne treba novaca kao onima koje to tek trebaju postati a posebice jer su TZGK i Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj predhodno već osigurali sredstva konkretno za vrboščansku Bundevijadu.

Osiguranih 20.000 kuna nije umirilo Mufića

20 tisuća kuna za Bundevijadu iz Centra za poljoprivredu Mufića nisu umirile čak što više naziva to jeftinim trikom jer je, kaže, to iznos koji godišnje tom Centru uplaćuju lokalne samouprave pa tako i Vrbovsko.

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Ilustracija, Nensi Tatar

Oglasi
Oglasi
%d blogeri kao ovaj: