gospodarstvo

SUSRET MINISTRICE VUČKOVIĆ I ŽUPANA KOMADINE: Razmotren niz pitanja bitnih za unapređenje i razvoj poljoprivrede na području Gorskog kotara


Oglasi

STARA SUŠICA – Ministricu poljoprivrede Mariju Vučković danas je u Staroj Sušici ugosti župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina.

Obilazak Centra i pogona za preradu voća

Susret je bio prilika za razgovor o temama vezanim uz lovstvo, poljoprivredno zemljište i financiranje poljoprivrednika ali i obilazak Centar za velike zvijeri nedavno otvorenog u Staroj Sušici kao i novouređenog pogona za preradu voća i punionicu meda županijskog Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj.

Aktualan problem divljih svinja i štete koje nanose poljoprivrednicima

Po završetku sastanka župan Komadina istaknuo kako je između ostalog ministrici Vučković ukazao na važnost poticaja poljoprivrednicima koji rade na goranskom području gdje su i drugačiji uvjeti bavljenja poljoprivredom nego u nizinskim krajevima. – Razgovarali smo i o aktualnom problemu divljih svinja i štetama koje nanose poljoprivrednicima, zatim o nedovoljnim količinama drvne mase koje Hrvatske šume isporučuju malim pilanarima a zamolili smo i podršku ministrice Vučković u opremanju ovog novog pogona za preradu voća kojeg ćemo otvoriti kroz desetak dana, kazao je Komadina.

Obostrano korisan razgovor

Svoj boravak u Staroj Sušici ministrica Vučković ocijenila je obostrano korisnim jer se, kaže, razmotrilo niz pitanja bitnih za unapređenje i razvoj poljoprivrede na području Gorskog kotara ali i drugih dijelova Primorsko-goranske županije. – Posebno bih spomenula problematiku neriješenih imovinsko-pravnih odnosa koji utječu na korištenje zemljišta a posredno i mogućnost investiranja.

Poseban program potpora sektoru govedarstva

Naše je ministarstvo već donijelo neke mjere za suzbijanje širenja populacije divljih svinja a s obzirom da je problem višedimenzionalan unutar desetak dana održat ćemo poseban sastanak na ovu temu gdje ćemo pozvati i druge institucije oko nalaženja efikasnijih rješenja, naglasila je Vučković te najavila i poseban program potpora sektoru govedarstva koji su osim strukturnih problema suočeni i s poremećajima na svjetskom tržištu te rastu cijena stočne hrane i energenata.

Oglasi

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: pgz.hr

%d blogeri kao ovaj: