crna kronika

U PROTEKLA TRI DANA: Nekoliko slučajeva istrčavanja životinja na kolnik i naleta na vozila


Oglasi

GORSKI KOTAR – U protekla tri dana i na području Gorskog kotara zabilježeno je nekoliko slučajeva istrčavanja životinja na kolnik i naleta na vozila. Riječ je o jelenskoj i srnećoj divljači te divljim svinjama. Naleti životinja zabilježeni su tijekom dnevnih i noćnih sati na prometnicama na području Fužina i Vrbovskog. U  prometnim nesrećama nije bilo ozlijeđenih osoba a sveukupna materijalna šteta cijeni se na više tisuća kuna.

Prilagodite brzinu


U cilju sprječavanja ovakvih događaja policija poziva vozače da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima i stanju na cesti, osobito u noćnim i jutarnjim satima,  kada je i najveće kretanje životinja posebno na nenaseljenim dijelovima uz prometnice.

Mogućnost pokretanja prekršajnog postupka protiv vozača


Napominjemo da vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno, ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja ili nije postupao po postavljenim prometnim znakovima (divljač na cesti, životinja na cesti, ograničenje brzine ili ako je brzina uvjetovana kategorijama ceste). Protiv takvih vozača pokreće se prekršajni postupak.

Oglasi

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: web, ilustracija

%d blogeri kao ovaj: