gospodarstvo

OPET ISTA PRIČA: Porezna uprava objavila poraznu listu  – Gorani prepuni dugova!


Oglasi

GORSKI KOTAR – I ove godine Porezna uprava na Svjetski dan štednje objavljuje svoju bizarnu “čestitku”.  Zadnji dan listopada na njihovim web stranicama objavljen je popis Dospjelih i neplaćenih dugova na kojem, kao i svih proteklih godina, zauzimaju mjesta i brojni goranski “poduzetnici”.

Fizičke osobe s dugovima većim od 6.000.000 kn

Tako se na listi fizičkih osoba koje obavljaju djelatnost nalazi šest Delničana, dva Vrboščana, dva Fužinarca ali i poduzetnici iz Lokava, Prezida, Mrkoplja i još nekoliko goranskih mjesta s ukupnim dugovima većim od 6.000.000 kuna. Među dužnicima – pravnim osobama Gorski kotar i ove godine ima  “predstavnike”. Tako Korta d.o.o. iz Fužina duguje više od 360.000 kuna a ravnogorski Radin d.d. u stečaju ima više od 343.000 kuna duga.

Cedar duguje više od 3.500.000 kuna

Posebno je znakovit dug tvrtke Cedar iz Kastva. Iako formalno ne pripada Gorskom kotaru tvrtka je (bila) izuzetno važna za vrbovščansko gospodarstvo. Zbog blokade računa završila je na trgovačkom sudu te su održana dva ročišta na kojima im se uporno prolongira stečaj. Istovremeno imaju porezni  dug od vrtoglavih 3.539.103,74 Kn.

Vrboščanu se dug u godini dana  povećao za gotovo 30.000 kuna

Treća lista, odnosno ona u koju spadaju ostali porezni obveznici – građani, broji 2,284 osoba i puna je Gorana no među top 50 je samo jedan – Vrbovščan s dugom većim od 800.000 kuna. Poduzetnom Vrboščanu dug je u godini dana narastao za gotovo 30.000 kuna i tako mu osigurao 43. mjesto među najzaduženijim građanima Primorsko-goranske županije.

Cijelu listu pogledajte OVDJE.

Oglasi

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Ilustracija, Photo by Emil Kalibradov on Unsplash

%d blogeri kao ovaj: