crna kronika

NAIVAC IZ GORSKOG KOTARA: Lažnom prodavatelju dao broj kartice i PIN – ostao bez više tisuća kuna


Oglasi

GORSKI KOTAR – 44-godišnji Goranin pomamio se na izuzetno povoljan oglas u kojem se prodavao set alata poznatog proizvođača uz popust od čak 80%.

Dao broj kartice i PIN

Nakon početnog kontakta oglašivač je od kupca tražio broj kartice i PIN te ga “uputio” kako da uplati potreban iznos kako bi mu alat bio dostavljen na kućnu adresu. Nedugo nakon uplate naivni kupac zaprimio je obavijest svoje banke da mu je, osim uplaćenog iznosa s računa, skidan novac u više navrata.  Tako je sveukupno oštećen za nešto više od 6.000 kuna.

Upozorenje policije

Zbog njegovog, ali i niza sličnih slučajeva koji su se dogodili proteklih dana policija upozorava građane da ne nasjedaju na razne vrste prijevara i da se ne upuštaju  u sumnjive novčane transakcije.

Sugrađani, budite oprezni

Pozivaju se građani da budu oprezni, dobro promisle i provjere tko stoji iza objavljenog oglasa, kome se obraćaju za financijsku pomoć, od koga kupuju  i sve druge okolnosti koje mogu umanjiti mogućnost, ne samo da budu materijalno oštećeni već i da njihovi osobni i drugi podaci (npr. brojevi bankovnih kartica, PIN-a i sl.) budu zlouporabljeni.

Oglasi

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Ilustracija, Photo by rupixen.com on Unsplash

%d blogeri kao ovaj: