gospodarstvo

KOLIKO JE UBRANO, TKO JE BRAO A TKO ĆE GA DOBITI?: Donosimo sve o ovogodišnjoj berbi gradskog krumpira


Oglasi

VRBOVSKO – Ove godine podbacio je urod čuvenog gradskog krumpira iz doline rijeke Kupe. U odnosu na prošlogodišnjih 100 tona ubranog krumpira ove godine na duplo većoj površini ubrano je samo 70 tona.

Nakon rasta slijedi – pad

Lošiji rezultati poljoprivredne djelatnosti Grada Vrbovskog čelniku Draženu Mufići nisu nimalo zabrinjavajući niti ga obeshrabljuju. Dapače, Mufić kaže da je zadovoljan i da su rezultati jako dobri jer su iznad hrvatskog prosjeka. Podbačaj uroda Mufić objašnjava tezom prirodnog ciklusa. Kaže da je urod prošle godine bio sjajna i rezultat predobar a u prirodnom se ciklusu zna da nakon jako dobre godine, slijedi pad.

Poticanje proizvodnje

Unatoč konačnom rezultatu Grad Vrbovsko nastavlja s projektom sadnje krumpira započetim prošle godine, najavljuje gradonačelnik Mufić te ističe kako je cilj projekta poticanje prizvodnje krumpira među lokalnim stanovništvom.

Uz gradske službenike krumpir vadili i nogometaši

I u ovogodišnjem vađenju krumpira sudjelovali su mnogi gradski zaposlenici  – radnici Komunalca, Gradske uprave i knjižnice, Centra za pomoć u kući, poduzeća Vode, igrači i uprava NK Vrbovsko. Od ukupnog uroda pratner-tvrtci Agro Velebitu ide 50 tona krumpira a ostalo je na raspolaganju Gradu Vrbovskom te uskoro slijedi podjela krumpira korisnicima koji su teškog imovinskog stanja.

Oglasi

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Ilustracija, Photo by Andrey Konstantinov on Unsplash

%d blogeri kao ovaj: