kultura i zabava

NA ŽUPANIJSKOM NATJEČAJU ZA STUDENI: Pobjedila fotografija “Kasna jesen” Natalije Dokmanović iz Moravica


Oglasi

GORSKI KOTAR – Fotografija Kasna jesen Natalije Dokmanović iz Moravica pobjednička je fotografija županijskog foto-natječaja za studeni.

Visokom fotografskom senzibilitetu Dokmanović pridodala i onaj “misaoni” dio

– Autorica je na ovoj fotografiji “posložila” sve baš kako treba i odabrala je najbolje doba dana za fotografiranje ovoga motiva. Naglašena perspektivnost vodotoka rijeke pa odraz zajesenjene šume s njene druge strane, te čamac u prvom planu koji je svojim usmjerenjem suprotstavljen smjeru kompozicije osnovnog motiva čini kompaktnost cijeloga kadra. Čini mi se da je autorica, snimajući ovu scenu, svom visokom fotografskom senzibilitetu pridodala i onaj “misaoni” dio koji je neizostavan u stvaranju i kreiranju dobre fotografske slike, stoji između ostalog u obrazloženju prof. Borislava Božića po čijem odabiru je upravo Natalijina Kasna jesen u konkurenciji 46 autora pobjednička fotografija.

 Po izboru pratitelja Facebook stranice pobjednička  fotografija je Lee Grgurić

Uz Natalijinu sliku odabranu po izboru struke po izboru pratitelja županijske Facebook stranice pobjednička je fotografija Lee Grgurić također naziva Kasna jesen. Pohvalu za fotografiju Boje jeseni dobio je Goran Grudić a vrlo visoko mjesto na kreativnoj ljestvici dobile su i fotografije Kaskade Đorđa Dokmanovića, Jesenska Ivana Babića te Gardelin Sare Širola.

Na kraju godine biraju se i naj-fotografije godine

Inače, taj popularni nagradni foto-natječaj za fotografe amatere s područja Primorsko-goranske županije traje već šest godina u organizaciji PGŽ-e, sustav izbora je mjesečni a na kraju godine biraju se i naj fotografije godine. I ovom prilikom organizator poziva sve zaljubljenike u fotografiju da se uključe i pošalju svoju fotografiju za idući mjesec na temu “Zima s blagdanskim ozračjem” a rok za dostavu fotografija je 22. prosinac.

Oglasi

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Natalija Dokmanović/Lea Grgurić

%d blogeri kao ovaj: