crna kronika

KORONA GALOPIRA KROZ  ODGOJNO-OBRAZOVNE USTANOVE:  Zatvoren vrtić i osnovna škola – građani pozvani na dodatni oprez


Oglasi

DELNICE – Zbog velikog broja koronom zaražene djece, u Delnicama se na idućih nekoliko dana zatvara vrtić a osnovna škola prelazi na online nastavu. Objavili su to danas nadležne ustanove Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Delnice i delnički Dječji vrtić Hlojkica a u dogovoru sa lokalnim Stožerom civilne zaštite.

S nastave izostalo 149 učenika

Kako stoji u objavi ravnatelja delničke Osnovne škole Mladena Bolfa, gdje je danas iz škole izostalo 149 učenika, nastava u školi će se od sutra 19. siječnja održavati po Modelu C ( online) i to za sve učenike od 1. do 8. razreda. Takva odluka je donesena u dogovoru s načelnicom stožera civilne zaštite i doktoricom školske medicine a zbog povećanog broja slučajeva COVID-19 pozitivnih učenika škole, velikog broja djece u izolaciji, kao i broja djece s izraženim simptomima, stoji u objavi ravnatelja Bolfa.

Oglasi

Vrtić Hlojkica zatvoren s današnjim danom

Zbog isto tako loše epidemiološke situaciju i velikog broja zaraženih koronom, u vrtiću Hlojkica Stožer CV Grada Delnica propisao je nužnu epidemiološku mjeru a radi sprječavanja širenja zaraze i privremeno zabranio rad vrtića. Vrtić Hlojkica je zatvoren s današnjim danom a zabrana rada traje do 23. siječnja.

Sugrađani pozvani na dodatan oprez

Inače u Delnicama je danas, prema podacima Epidemiološke službe, Nastavnog zavoda za javno zdrvastvo PGŽ, 31 novoboljela osoba a ukupno zaraženih koronom je čak 148 u zadnjih 14 dana. Zbog te izuzetno složene epidemiološke situacije načelnica Stožera civilne zaštite Grada Delnica i gradonačelnica Katarina Mihelčić sugrađane poziva na dodatan oprez te ističe da s obzirom da je znatan broj osoba u samoizolaciji treba ograničiti kontakte i druženja te se pridržavati mjera Stožera CZ RH.

Oglasi

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Ilustracija, Photo by marco fileccia on Unsplash

%d blogeri kao ovaj: