gospodarstvo

SDP-OVCU BURIĆU NEŠTO JE MUTNO U VRBOŠČANSKIM VODAMA: Na pogodovanom natječaju zaposlen je direktor koji je dobio otkaz zbog propusta u poslovanju te neodgovornog i neurednog obavljanja poslova


Oglasi

VRBOVSKO – Vode Vrbovsko dobile su novog direktora no sudeći po reakciji dijela vrboščanske oporbe i to one iz SDP-a bolje da nisu.

Izbor iz drugog pokušaja

Iz drugog pokušaja u Vodama Vrbovsko koje je naprasno napustila bivša direktorica za novog čelnog čovjeka izabran je Zdravko Paušić iz Ogulina. Odmah je reagirao SDP-ov vijećnik Saše Burić ukazavši na kontraverznu prošlost novog direktora a onda i izražavajući sumnju u pogodovanje natječaja.

Članak na OG Portalu

Izvanredni otkaz

Naime, novi direktor Zdravko Paušić  više je od 20 godina vodio ogulinsko komunalno društvo Vodovod i kanalizacija da bi u 2019. godini po isteku mandata s direktorskog mjesta bio smijenjen na funkciju tehničkog direktora a onda mu je za par mjeseci  uručen izvanredni otkaz ugovora o radu. Izvanredni otkaz dobio je, kako je tada objasnio aktualni direktor ogulinskog Vododvoda i kanalizacije a objavio OG portal, zbog propusta u poslovanju, te neodgovornog i neurednog obavljanja poslova direktora.

Promjenjen sadržaj natječaja

Uz tu sjenu iz prošlosti u izboru novog direktora u Vodama Vrbovsko u oči posebno upada izmjena dijela teksta ponovljenog natječaja a na koju također ukazuje SDP-ovac Burić kometirajući –  Očito postoji neka anomalija kada se išlo u promjenu natječaja. A radi se o tome da je u prvom tekstu natječaja jedan od obveznih dokumenata koje kandidat mora dostaviti bio Uvjerenje da se protiv njega ne vodi kazneni postupak da bi u drugom ponovljenom natječaja to bilo izbačeno pa se samo tražila Izjava ovjerena kod javnog bilježnika o nekažnjavanju.

Prvi natječaj (lijevo) i drugi natječaj (desno). Jedna riječ mjenja sve – uzmjesto uvjerenja dovoljna je izjava

Kandidat se sam izjašnjava  o mogućem kaznenom progonu

Interesantno je, kaže Burić, kako za sve poslove na koje se javljamo moramo dostaviti službeni dokument izdan od institucije koja ima legitimitet dok se ovdje radi o izjavi samog kandidata kojem se stavlja ” na dušu ” da se sam izjasni o mogućem kaznenom progonu, komentirao je SDP-ovac Saša Burić kojem je ta izmjena velika nelogičnost.

Oglasi

Mufić: Poznajem ga dugi niz godina i ne sumnjam u stručnost

Nakon potvrde čelnog čovjeka Skupštine Voda Vrbovsko i gradonačelnika Dražena Mufića da je izabrani novi direktor Zdravko Paušić upitali smo ga da li je upoznat s prošlošću novog direktora i kako to komentira te da li mu se pogodovalo izmjenom natječaja. Mufić je na ta pitanja dao samo kratki komentar u kojem stoji –  Izabrala ga je Skupština kojom sam ja predsjedao, poznajem ga dugi niz godina i ne sumnjam u stručnost g. Paušića. Podsjetimo, Skupštinu Društva uz čelnika Mufića čine još Ljubomir Cindrić i Nevenko Žagar oba zaposlena u Gradskoj upravi.

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Ilustracija, Gorske novosti, arhiva, screenshoot OG portal

gnn-1

Donacija portalu

Poštovani čitatelju. Vjerujemo u kvalitetno lokalno novinarstvo i želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve. Stoga, ako želite, podržite Gorske novosti donacijom. Unaprijed se zahvaljujemo na svakom iznosu.

1,00 EUR

%d blogeri kao ovaj: