Primorsko goranska županija

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA SUFINANCIRA PROJEKTE REGIONALNOG RAZVOJA: Za Gorane rezervirano čak 3.000.000 kuna


Oglasi

GORSKI KOTAR – Od 5,7 milijuna kuna županijskih sredstava za sufinanciranje projekata regionalnog razvoja, 3 milijuna osigurano je za Gorski kotar. Kako javljaju iz PGŽ-e, programom „Razvoj mreže sanjkališta“ vrijednosti 1,5 milijuna kuna gradovima i općinama s područja Gorskog kotara financira se nabava i ugradnja pokretnih traka, motornih sanjki i ratraka.

Fond za Gorski kotar

Tu je i „Fond za Gorski kotar“ čiji je cilj poboljšanje dostupnosti lokalne infrastrukture i gospodarska, socijalna i demografska revitalizacija a za tu svrhu u županijskom proračunu osigurano je 1,5 milijuna kuna. Isto tako svim jedinicima lokalne smouprave i trgovačkim društvima u njihovom (su)vlasništvu na raspolaganju je iznos od 2,2 milijuna kuna iz županijskog proračuna, predviđen za sufinanciranje „Programa / projekata ravnomjernog razvitka“, ističu u Županiji koja je za ta sredstva za sufinanciranje projekata regionalnog razvoja već raspisala javne pozive kao i onaj za pomoć poduzetnicima.

Goranskim poduzetnicima 800 tisuća kuna

Naime,  i u ovoj godini poduzetnicima je na raspolaganju 1,7 milijuna kuna od kojih se 800 tisuća kuna odnosi na Gorski kotar. Financira se 80 posto ulaganja u maksimalnom iznosu od 40 tisuća kuna, a prioritet su mikro poduzetnici, žene i mladi. Sufinanciranje se odnosi na nabavu opreme te za troškove izrade projektno-tehničke dokumentacije za pripremu investicijskog ulaganja. Natječaj je otvoren do 11. ožujka. Inače taj županijski program potpore poduzetnika iz mjere ruralnog razvoja provodi se u kontinuitetu od 2017. a njime je do 2021. godine poduprto 600 poduzetnika s preko 16 milijuna kuna.

Oglasi

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Ilustracija, Photo by Immo Wegmann on Unsplash

%d blogeri kao ovaj: