kultura i zabava

VELIKA FOTOGALERIJA: Pogledajte kako protiče veliko sportsko okupljanje 700 dragovoljaca i veterana s područja cijele županije


Oglasi

VRBOVSKO – Prošlost svakako moramo pamtiti i prenjeti je našoj djeci i unucima. No, prije svega moramo živjeti u sadašnjem trenutku i nastavati graditi budućnost.

Pozdravni govor Alena Glada

Upravo to je cilj ovog natjecanja i druženja koje je posvećeno budućim generacijama, kazao je Alen Glad, predsjednik UDVDR-e Vrbovsko u pozdravnom govoru na današnjem otvorenju 24. sportskog natjecanja udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata PGŽ-e koje je ugostilo Vrbovsko.

700 dragovoljaca i veterana s područja cijele županije

Veliko sportsko okupljanje od oko 700 pristiglih dragovoljaca i veterana s područja cijele županije započelo je svečanim mimohodom kroz centar Vrbovskog a predvodio ga je počasni Zastavni vod i Puhački orkestar Grada Vrbovskog. Predstavnici i članovi 18 ogranaka UDVDR-a zatim su se postrojili na nogometnom igralištu gdje su im uz domaćina susreta predsjednika UDVDR-e Vrbovsko Alena Glada pozdrave uputili i predsjednik UDVDR PGŽ Ivan Bogdanić te predstavnik PGŽ Zlatko Mihalec, uz vrbošačanskog župnika don Hrvoja Poljaka okupljeni su izmolili Očenaš a on im je udjelio blagoslov zajedništva nakon čega je natjecanje proglasio otvorenim gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić.

Oglasi

Cilj igri je i čuvanje uspomene na vrijeme Domovinskog rata

Na 24. sportskom susretu organizirana su natjecanja u tenisu, povlačenju konopa, nogometu, bočanju, kuglanju, kartanju, streljaštvu, stolnom tenisu, šahu i pikadu koje je uslijedilo nakon polaganja vijenaca nekoliko delegacija na spomen obilježju Domovinskom ratu i svete mise u župnoj crkvi Sv. Ivana Nepumuka u Vrbovskom. 24. sportsko natjecanje udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata PGŽ-e organizirano je s ciljem okupljanja hrvatskih branitelja sudionika Domovinskog rata s područja PGŽ-e, kako bi se kroz druženje u sportskom duhu promicao zdrav način života, štitio status i ugled te promicali interesi svih članova udruga kao i svih sudionika i stradalnika Domovinskog rata. Cilj igri je i čuvanje uspomene na vrijeme Domovinskog rata te zajedničko obilježavanje i proslava uoči Dana državnosti, istaknuto je na svečanosti.

Pokrovitelji i gosti

Pokrovitelji ovog sportskog susreta su Grad Vrbovsko i Primorsko-goranska županija, na kojem su uz pozdravne govornike nazočili ispred Ministarstva hrvatskih branitelja predstavnik Darko Logožar, PP Vrbovsko Denis Nikolaus i ratni zapovjednik 138 brigade Goranski risovi Miljenko Balen a program otvorenja je vodila Tatjana Kušić predstavnica Grada Vrbovskog.

Oglasi

AUTOR: Nensi TATAR

FOTO: Nensi TATAR

AUTOR: Nensi TATAR

FOTO: Nensi TATAR

%d blogeri kao ovaj: