kultura i zabava

POGREBNA KOČIJA UZBURKALA JAVNOST: Vladajući je hoće smjestiti u izlog – dvije se stranke tome odlučno protive


Oglasi

DELNICE – Jedna pogrebna kočija uzburkala je delničku javnost i podjelila lokalne političare. Ideji vladajućih da pogrebnu kočiju smjeste u izlog u centru mjesta, dvije stranke odlučno se protive. 

Smještanje pogrebne kočije u prostor bivše knjižnice

Nakon rekacije na tamošnjem Gradskom vijeću svoj negativni stav na takav prijedlog vladajućih u Delnicama i javno su iznjeli SDP-ovci i HSP-ovci. Tako čelnik SDP-a Delnice i gradski vijećnik Igor Pleše piše kao mu se prijedlog gradonačelnice o smještanju pogrebne kočije u prostor bivše knjižnice nimalo ne sviđa.

Kočiji je mjesto na groblju

Pomalo je morbidno, kaže, i nespojivo sa ostalim planiranim aktivnostima (Udruge, turizam) imati pogrebnu kočiju. Jasno mi je da su se uložila znatna količina novaca u obnovu tog pokretnog kulturnog blaga i da predstavlja dio povijesti koju treba očuvati za buduće generacije, međutim smatram kako bi se za nju našlo mjesto na groblju, kasnije i u budućem muzeju, a nikako u centru Delnica, stav je SDP-ovca Plešea.

Suludo da se pored mrtvačke kočije održavaju manifestacije

Jednakog mišljenja su i delnički HSP-ovci koji su objavili da nisu niti će ikada biti za to da se pogrebna kočija nalazi u prostorijama bivše knjižnice ma kakva god ona bila. I za HSP-ovce je morbidno da se pored pogrebne kočije održavaju bilo kakvi događaji ističući suludost ideje da se pored iste održavaju glazbene i likovne manifestacije.

U Delnicama privremena rješenja traju minimalno pola stoljeća

Udruge svojim aktivnostima održavaju život u našem gradu, a umjesto da im omoguće prostor za rad, vladajući će im staviti pogrebnu kočiju u jedan od najatraktivnijih prostora u Delnicama. Pogrebnoj kočiji je mjesto na groblju, stav je delničkog HSP-a koji zaključuju da iako vladajući govore da je to privremeno rješenje da su svjesni i toga da u Delnicama privremena rješenja traju minimalno pola stoljeća.

Na groblju htjeli izgraditi dječje igralište

Smještanje pogrebne kočije u izlog nije prva morbidna ideja delničke vlasti. Jednako tako bizarna je bila i ona prošlogodišnja kada se planiralo na nekadašnjem mjesnom groblju izgraditi dječje igralište od čega se na kraju ipak odustalo.

Oglasi

AUTOR: Nensi TATAR

FOTO: Ilustracija, Photo by Sandra Frey on Unsplash

%d blogeri kao ovaj: