gospodarstvo

SJEĆATE LI SE SLAVNE TVRTKE “BIJELA KOSA”? Komunalac opet rasprodaje njihovu imovinu koju je dobio u “miraz”


Oglasi

VRBOVSKO – Komunalac Vrbovsko opet se rješava svoje zimske opreme i strojeva. Ovaj put na prodaju su ratrak i top za zasnježivanje a cijena im je prava sitnica – ratrak 14 tisuća kuna a top samo 6 tisuća kuna jer su – pokvareni ?!

Odaziv je u najmanju ruku razočaravajući

Natječaje o prodaji tih strojeva i opreme Komunalac je na svojim službenim stranicama objavio prvi dan ovog mjeseca pa smo po isteku rokova poslali upit nadležnima o njihovim rezultatima. Odgovorila nam je članica uprave i voditeljica Odjela općih, pravnih i kadrovskih poslova Stefani Jadro Štefančić koja kaže da na objavljene Natječaje nije pristigla niti jedna ponuda za kupnju.

Riječ je o pokretninama starijim od 20 godina

Obzirom da u tekstu Natječaja ne stoji godište strojeva zanimalo nas je koje su godine kupljeni ratrak i top i koliko su tada plaćeni odnosno radi li se o ratraku za koji je 2020. iz gradskog proračuna u Komunalac poslano 150.000 kuna kapitalne pomoći/subvencije? Na to Jadro Štefančić odgovara –  Predmetni ratrak i 2 topa kupljeni su 2007. godine od strane trgovačkog društva BIJELA KOSA d.o.o. za iznos od 160.000,00 kn (ratrak) i 113.000,00 kn (2 topa). Pripajanjem BIJELE KOSE d.o.o. društvu Komunalac d.o.o. predmetni rabljeni ratrak i 2 rabljena topa uvedeni su u imovinu društva Komunalac d.o.o. S obzirom da su 2007. godine ratrak i 2 topa kupljeni rabljeni, riječ je o pokretninama starijim od 20 godina, stoji u odgovoru članice uprave Komunalca Jadro Štefančić.

Oglasi

Štefančić tvrdi da Grad  nije dao Komunalcu pomoć od 150.000 kn…

Na dio pitanja da li se radi o ratraku za koji je 2020. iz proračuna Grada Vrbovsko, u Komunalac poslano 150.000 kuna kapitalne pomoći/subvencije Jadro Štefančić tvrdi da u 2020. godini društvo Komunalac d.o.o. nije kupilo ratrak, niti je Grad Vrbovsko dao društvu Komunalac d.o.o. kapitalnu pomoć u iznosu od 150.000,00 kn za navedenu namjenu.

…no demantira je gradski dokument

No taj drugi dio tvrdnje članice uprave demantira gradski dokument Odluke o davanju kapitalne pomoći i subvencije iz veljače 2020. godine, usvojen na 20. sjednici Gradskog vijeća Grada Vrbovskog. Isto tako u tekstu natječaja stoji da su strojevi pokvareni pa nas je zanimalo da li kvar, posebice u opisu topa za zasnježivanje, ima veze s njegovom prošlogodišnjom posudbom Ski klubu Ogulin. – Društvo Komunalac d.o.o. u vlasništvu ima 2 topa te top za zasnježivanje koji se prodaje putem javnog natječaja nije posuđen Ski klubu Ogulin, budući da nije u funkciji, odgovorila je Stefani Jadro Štefančić.

Oglasi

Miraz slavne tvrtke “Bijela Kosa” truli u skladištu Komunalca

Ovom neuspjelom prodajom tako će ta stara zimska oprema za skijalište, dio miraza od tvrtke Bijela Kosa, još neko vrijeme ostati “truliti” u vlasništvu Komunalca. Podsjetimo, dio opreme za skijalište Bijela kosa koja nikada nije postavljena završio je u starom željezu. Dio ono malo imovine koju je naslijedio od tvrtke Bijela Kosa, rabljenu dvostruku vučnicu koja je koštala 195 tisuća kuna i agregat vrijednosti 130 tisuća, Komunalac se 2015. godine odlučio riješiti kao sekundarne sirovine. Preostali su topovi za snijeg plaćeni 113 tisuća i ratrak koji je koštao 160 tisuća kuna a koje sada pokvarene neće nitko niti za 14 tisuća odnosno 6 tisuća kuna.

AUTOR: Nensi TATAR

FOTO: Gorske novosti, ilustracija

%d blogeri kao ovaj: