kultura i zabava

VELIKA FOTOGALERIJA: Pogledajte kako su Gorani obilježili Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja


Oglasi

GORSKI KOTAR – Polaganjem vijenaca i paljenjen svijeća na spomen obilježjima i predstavnici goranski samouprava obilježili su Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. U Brod Moravicama svečano je položen vijenac na mjesnom groblju uz blagoslov vlč. Tomislava Ravnjaka. Brodmoravičku delegaciju činili su predstavnici Općinskog vijeća predvođeni načelnikom Mariom Šutejom. U Mrkoplju su na mjesnom groblju povodom Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja predstavnici Općine i predstavnici Udruge branitelja Domovinskog rata položili cvijeće i zapalili svijeće. Delegacija je tom prigodom odala počast i na grobu branitelja Henrika Štimca. Delegacija Općine Lokve, predstavnici 138. brigade HV-a “Goranski Risovi”, HVIDR-a Gorski Kotar i UABA Lokve položili su cvijeće i svijeće na centralnim križevima na grobljima u Lokvama i Mrzloj Vodici te spomen obilježjima u Općini. Lokvarska delegacija sudjelovala je i na centralnoj proslavi obilježavanja Dana pobjede, Dana zahvalnosti i Dana branitelja održanoj u Delnicama na Trgu 138. brigade HV. Tamo su u ime svih mještana Lokava položili cvijeće i zapalili svijeće u znak zahvalnosti za sve branitelje.

Oglasi

 Dan uoči Dana pobjede u Fužinama je u Ličkom polju održana svečanost podizanja zastave. Uz načelnika Općine Fužine, Davida Bregovca  podizanju zastave prisustvovali su i velečasni don Tomislav Zečević i predsjednik Vijeća, članovi Općinskog Vijeća, predstavnik 138. brigade Hrvatske vojske, a zastavu su digli članovi DVD-a Lič. Svečanost je popratio zbor Vrelo izvodeći hrvatsku himnu. Obilježavanje u Skradu je započelo misom za Domovinu, nakon čega je općinska delegacija u procesiji i molitvi predvođenoj velečasnim položila svijeće i cvijeće kod spomen obilježja “Križ” i na grob pokojnog branitelja Josipa Blaževića Blaža. U Delnicama je na Trgu 138. brigade HV, održana centralna proslava obilježavanja Dana pobjede, Dana zahvalnosti i Dana branitelja gdje su brojne delegacija položile vijence i zapalile svijeće.

Oglasi

AUTOR: Nensi TATAR

FOTO:  Facebook/ Milivoj Diklić/Brod Moravice info/Igor Pleše/Općina Lokve/Općina Fužine

%d blogeri kao ovaj: