gospodarstvo

UVRIJEĐENI KOMUNALAC SE DURIO PA SAD  VRBOŠČANSKU ZLATNU KOKU ČERUPAJU LOKVARCI:  Pogledajte kolika je zarada od prodaje ulaznica na Kamačniku – i svake godine vrtoglavo raste


Oglasi

VRBOVSKO – Više od 500 tisuća kuna ostvarilo je izletište Kamačnik od prodaje ulaznica samo u prošloj godini. Ta zarada otišla je na račun lokvarskog komunalnog društva Lokvarka koji je koncesionar nad vrboščanskim izletištem od rujna 2019. godine.

U 2021. godini prihod – udvostručen

Da se radi o zlatnoj koki u rukama Lokvaraca govori podatak da je izletište Kamačnik prvu cijelu godinu koncesije a to je 2020. godina Lokvarki donio prihod od više od 249 tisuća kuna da bi godinu poslije 2021. broj posjeta bio udvostručen i Lokvarki priskrbio iznos od nešto malo više od 530 tisuća kuna.

Toliko ne zarade ni spilja ni park šuma – zajedno

 Da je izletište Kamačnik Lokvarkin kapitalac svjedoče i brojke o prihodima ostalih turističkih lokacija kojima gospodari to općinsko društvo.. Tako je od posjeta spilji Lokvarka u 2020. godini na račun lokvarskog komunalnog društva sjelo nešto malo više od 160 tisuća kuna a godinu poslije spilja je zaradila 334.667 kuna. Park šuma Golubinjak zaradila je Lokvarki  72 tisuće kuna u 2020. godini a godinu kasnije gotovo 172 tisuće kuna.

Oglasi

Ovogodišnji plan – 650.000 kuna!

Podaci su to iz Godišnjeg plana prihoda i rashoda komunalnog društva Lokvarke a po kojem sa obzirom da još nema iznosa za ovu godinu od posjeta Kamačniku planiraju uprihodovati 120 tisuća kuna više nego lani odnosno očekuju 650 tisuća kuna.

Vrboščanski Komunalac ignorirao natječaj koji donosi milijune

Podsjetimo, u rujnu 2019. godine koncesionarom izletišta Kamačnik u Vrbovskom postaje Lokvarka, preuzevši ga od vrboščanskog Komunalca. Naime, vrboščanski Komunalac, Kamačnikom se počeo bavit u studenom 2012. godine preuzevši izletište i pripadajući mu ugostiteljski objekt od Hrvatskih šuma pod kojima je Kamačnik bio od 2004. godine. No Kamačnikom koji spada u kategoriju zaštite – značajni krajobraz kao i ostalim zaštićenim prirodnim vrijednostima u Primorsko-goranskoj županiji brine se i upravlja Javna ustanova Priroda koju je osnovala Županija. Uz suglasnost JU Priroda vođenje Kamačnika bez ikakve naknade obavljao je Komunalac sve do rujna 2019. godine kada je JU Priroda odlučila raspisati koncesije uz uvođenje naknade a vrbovščanski Komunalac odlučio je to ignorirati pa im je posao upravljanja izletištem “preotelo” lokvarsko poduzeće iste branše.

Godišnja naknada smiješnih 20.420 kuna

Poduzeće za komunalne djelatnosti „Lokvarka“ u vlasništvu općine Lokve jedino se javilo na ponovljeni natječaj Javne ustanove Priroda za koncesiju nad Kamačnikom i naravno dobilo. Prema Koncesijskom ugovoru Lokvarka je Kamačnik dobila na upravljanje pet godina za što JU Priroda plaća naknadu u iznosu od 102.100 kuna odnosno godišnje samo 20.420 kuna.

AUTOR: Nensi TATAR

FOTO: Ilustracija, Nensi TATAR

%d blogeri kao ovaj: