gospodarstvo

OSIM ŠTO KOMUNALAC NIJE U STANJU VRAĆATI KREDIT IMA I GUBITKE U POSLOVANJU: Pogledajte koliko će to svi Vrboščani dodatno platiti u idućoj godini


Oglasi

VRBOVSKO – Vrboščanskom Komunalcu opet ide pozamašna svota novca iz gradskog proračuna. Iako ima najveću cijenu odvoza smeća u cijeloj regiji to za taj očito neodrživi sustav nije dovoljno pa njihovi korisnici moraju plaćati duplo – kao korisnici usluga ali i kao porezni obveznici koji pune gradski proračun.

Iz proračuna Grada Vrbovskog planira se iskeširati čak 225 tisuća eura

Naime, prema Odluci koja će pred Gradskim vijećem biti na sjednici u četvrtak Komunalcu se u idućoj godini iz proračuna Grada Vrbovskog planira iskeširati čak 225 tisuća eura odnosno nešto više od 1,6 milijuna kuna. Sredstva su to, kako stoji u Odluci, za kapitalne pomoći i subvencije.

Tradicionalne muke s otpadom

Uz one uobičajene općenite iznose kojim se Komunalac iz godine u godinu “futra” novcima iz proračuna (za kupnje ne precizirane opreme, daje kapitalna pomoć za komunalno vozilo, osiguravaju sredstva za nabavu autobusa i subvencionira njegov linijski prijevoz) tu je naravno stavka za onu njegovu najskuplju uslugu prikupljanje i zbrinjavanje otpada za što će iz proračuna dobiti na ime subvencije 20 tisuća eura te još 26.500 eura na ime pomoć za zbrinjavanje otpada. Uz sve te pomoći Komunalac nije u stanju sam si plaćati kredit pa će za njegov povrat iz proračuna dobiti 36.500 eura a povrh svega ima i gubitak u poslovanju koji će se opet pokriti iz proračuna sa iznosom od 25 tisuća eura. 

Ima još jedna tvrtka na grbači građana

Uz bremeniti Komunalac Vrbovsko ima još jednu tvrtku na svojoj grbači i to Vode Vrbovsko. Za razliku od nezasitnog Komunalca zalogaj iz gradskog proračuna Voda Vrbovsko je znatno manji. Tek 10 tisuća eura im ide za kapitalnu pomoć za uređenje famozne poslovne zgrade.

Oglasi

AUTOR: Nensi TATAR

FOTO: Ilustracija, Nensi TATAR

%d blogeri kao ovaj: