crna kronika

Akcija manje oružja, manje tragedija i u Vrbovskom


VRBOVSKO – Ministarstvo unutarnjih poslova i ove godine nastavlja s provođenjem akcije Manje oružja, manje tragedija koja je započela 2007. godine s ciljem senzibiliziranja javnosti, poticanja građana na legalizaciju i dragovoljnu predaju oružja, te radi smanjenja neželjenih posljedice nezakonitog držanja oružja. Akcija je organizirana u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj u Republici Hrvatskoj, a kampanja se financira iz EU regionalnog projekta  SEESAC potpora aktivnostima kontrole oružja na području zapadnog Balkana. Akcija Manje oružja, manje tragedija bit će održana 29. listopada 2010. godine od 13 do 19 sati u prostorijama DVD-a u Vrbovskom, Gomirju i Moravicama. MUP poziva građane koji imaju automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojne projektile s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegove dijelove, streljivo s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno i drugo zabranjeno oružje da se akciji odazovu u što većem broju te dobrovoljno predaju oružje i svoj dom učine sigurnijim.

Protiv osoba koja dobrovoljno predaju oružje, streljivo, eksplozivna sredstava i drugo, neće se pokretati prekršajni ili kazneni postupak.

O dobrovoljnoj predaji i legalizaciji oružja građani mogu dobiti informacije putem besplatnog telefona 0800 8892 i na telefon 192.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: web

%d blogeri kao ovaj: