DIV čeka (ne)sretnu 13. priliku


Drvna industrija Vrbovsko

Stečajni postupka DIV-a, kojem je u mjesecu rujnu bilo punih dvije godine, iza sebe ima čak dvanaest neuspješnih objava prodaje tvorničkih hala za kojejednostavno nije bilo ozbiljnih niti konkretnih interesa investitora za ulaganje u tvorničke hale i pokretanje industrijske proizvodnje većeg obima

VRBOVSKO – Niti dvanaesti pokušaj prodaje tvorničkog kompleksa u cjelini Drvne industrije Vrbovsko u stečaju nije uspio. Tek jedna pristigla ponuda trgovačkog društva Saga peleti d.o.o. Zagreb nije prihvaćena na zadnjoj sjednici Skupštine vjerovnika stečajnog dužnika DIV-a gdje je odlučeno da se ta nekretnina i dalje pokušava prodati po posljednjoj oglašenoj cijeni od 8,5 milijuna kuna.

Nova cijena

Nova cijena tvorničkog kompleksa tako sada iznosi jednu trećinu njene procjenjene vrijednosti. Kako nas je izvjestila stečajna upraviteljica DIV-a u stečaju Marija Ružić, na Skupštini vjerovnika uz novi pokušaj prodaje tvornice donesena je i odluka da se pokretnine i to strojevi i oprema koji se nalaze u tvorničkim halama nastave prodavati neovisno od nekretnine. Ružić je istaknula da je tom prilikom raspravaljano i o načinu i uvjetima prodaje ostalih nekretnina DIV-a te je odluka o unovčenju stana u Zagrebu, kao i etaže u zgradi starog Hotela u Vrbovskom odgođena za iduću Skupštinu najavljenu za 25. studeni. Tada će se kaže Ružić, raspravljati i prodaji zemljišta izvan tvorničkog kruga za koji je interes pokazao Grad Vrbovsko.

 

 

Grad traži parcelu

Naime, Gradu je ta parcela već odavno zanimljiva lokacija za postavljenje pročišćivača gradskog kanalizacijskog sustava koji od nekadašnje uprave DIV-a nije uspio dobiti. Stoga je sada podnio zahtjev za ustanovljenje prava služnosti i otkup dijela katastarske čestice na koju bi trebao postaviti dugo planirani pročišćivač. Stečajni postupka DIV-a, kojem je u mjesecu rujnu bilo punih dvije godine, iza sebe ima čak dvanaest neuspješnih objava prodaje tvorničkih hala za koje jednostavno nije bilo ozbiljnih niti konkretnih interesa investitora za ulaganje u tvorničke hale i pokretanje industrijske proizvodnje većeg obima a o kojima, kako nam je kazala Ružić, upravo ovisi i daljni tijek stečajnog postupka DIV-a.

 

 

Prodane nekretnine

No iako sama tvornica u tom dugom razdoblju stečaja nije uspjela dobiti svog vlasnika upravnu zgradu DIV-a sa pripadajućim parkom površine od 428 hvati u siječnju ove godine kupila je riječka tvrtka Krainc auto d.o.o. ovlašteni Fordov partner za Primorsko-goransku županiju po cijeni od 480.624 kune a mjesec dana kasnije u igru ulazi i Grad Vrbovsko kupnjom pilane sa strojevima i zemljištem površine 3,8 hektara za cijenu od 2.358.331 kunu. No Vrbovsko se, po svemu sudeći, baš i nije usrećilo tim prodajama. Iako je pilana vrlo brzo započela s radom već u prvim mjesecima susrela se sa brojnim poslovnim problemima dok bivša upravna zgrada još uvjek stoji prazna a namjere novog vlasnika u javnosti do danas nisu poznate.

 

 

 

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Nensi TatarKategorije:gospodarstvo

%d blogeri kao ovaj: