ostalo

GORSKI TJEDNIK: Lokvarci mjerili žabe a riječki studenti pronašli inspiraciju u Mrkoplju

Lokvarsko jezero

Lokvarsko jezero

 

GORSKI KOTAR – Protekli tjedan i u ostalim dijelovima Gorskog kotara obilježila su razna događanja, skupštine te školske i sportske aktivnosti. U Lokvama i Brodu na Kupi tako su mladi Gorani i njihovi gosti održali dvije ekološke akcije.

*****

U jednoj su tradicionalno čistili riječno korito rijeke Kupe a u drugoj obišli, pregledali i obilježili močvarna staništa smeđih žaba. Na svojoj godišnjoj skupštini Udruga za zdrav život i prirodu Trbuhovica rezimirala je svoj rad te najavila izložbu ručnih radova od drva lokalnog drvodjelca Pere Lautara koja je jučer i otvorena. Konačno se ostvarila i želja trščanskih vatrogasaca kojima je iz Nizozemske stiglo navalno vozilo s čime su se pohvalili a i o planiranim aktivnostima razgovarali na svojoj redovnoj godišnjoj skupštini  članovi DVD-a Tršće.

U Delnicama je završio kraj prve etape avanturističkog pohoda Hrvatska zemlja s najvećom dobrodošlicom. Biciklističkim spustom s vrha Risnjak u šest dana avanturistička ekipa dovršila je slovo W engleske riječi welcome nakon čega su se biciklima uputili prema Krku a zatim pješačenjem i čamcima prema Maloj Kapeli i Bjelolasici kako bi ispisali i drugo slovo dobrodošlice. Delnice su 15. travnja raspisale izbore za članove vijeća Mjesnih odbora za koje će se prijedlozi lista prikupljati do 23. ovog mjeseca. Završetak natjecateljske sezone skradski kuglači slavili su ulaskom u viši rang – treću ligu. Sa 17 pobjeda, dva remija i tri poraza uvjerljivo su osvojili tron četvrte lige i time ušli u viši rang.

Stručnim skupom u Osnovnoj školi Petar Zrinski u Čabru obilježen je Dan planete Zemlje. Tom prilikom prezentirali su svoj glavni projekt naziva Održivom potrošnjom do čistog okoliša s kojim će uskoro sudjelovati i na državnoj smotri te niz drugih ekoloških radova učenika područnih škola i vrtićanaca Buba Mare. A cijeli protekli tjedan u mrkopaljskoj Školi mira riječki studenti Akademije primjenjenih umjetnosti radili su na svome projektu Mi, Vi, Oni…U skladu s nazivom projekta u kreativnom stvaralaštvu su im se pridružili i studenti povijesti umjetnosti te Tehničkog fakulteta a svi skupa u idiličnom goranskom okružju pronašli su svoju inspiraciju za grafički rad u drvu što je bio i motiv projekta.

A što su to riječki studenti u proteklih tjedana dana rada i stvorili mrkopaljci će moći pogledati na današnjoj prigodnoj izložbi koja će biti postavljena u Domu kulture u Mrkoplju s početkom u 17 sati.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Gorske novosti, ilustracija

 

Poštovani čitatelji – Od danas, Gorske novosti svake nedjelje donose Gorski tjednik – kratki pregled zbivanja u Gorskom kotaru u proteklih tjedan dana.

Imate li i vi najavu, priču ili vijest slobodno nas obavijestite na brojeve ili mail iz kontakata.

%d blogeri kao ovaj: