ostalo

GORSKI TJEDNIK: Zajedničkim snagama Gorana Kupa mora postati brend

Kupa - goranski brend

Kupa - goranski brend
Kupa - goranski brend

 

GORSKI KOTAR – Kako bi obogatili ponudu i van zimske sezone oživjeli kupjačko sanjkalište vlasnici su postavili tubing stazu prvu u Gorskom kotaru koja nudi sasvim novi i drugačiji adrenalisnki oblik zabave koji će  biti na raspolaganju tijekom cijele proljetne i ljetne sezone.

Uskoro veliki humanitarni koncert

Gorani se pripremaju i za veliki humanitarni koncert čiji je prihod od ulaznica namjenjen kupnji Vest aparata za delničku djevojčicu Dijanu Pašić koja boluje od cistične fibroze. Već je krenula prodaja ulaznica koje se mogu nabaviti u delničkim, mrkopaljskim, lokavarskim ifužinarskim kafićima i to po cijeni od 50 kuna za odrasle i 25 za djecu. Koncert na kojem će nastupiti Tomislav Bralić i klapa Intrade održati će se u delničkom Domu sportova 7. svibnja s početkom u 19 sati.

Prema ovotjednom izvješću delničke Policijske postaje na njihovom području djelovanja proteklih mjeseci zabilježeno je čak deset požara na otvorenom što je već doseglo brojku požara zabilježenih u cijeloj prošloj godini. Ove godine nakon nekoliko godina stanke obnovljena je međunarodna suranja delničkih srednjoškolaca i njihovih vršnjaka Švicarske gimnazije iz Koniza. Susret su obilježili su petodnevnim boravkom mladih Delničana u Švicarskoj te zajedničkim povratkom i uzvratnim petodnevnim posjetom Švicaraca Hrvatskoj.

U Čabarskom kraju prošli tjedan na dan obljetnice članovi Udruge antifašističkih boraca i antifašista okupili su se na spomen obilježju u Tatinskoj dragi kako bi obilježili prvi uspješno organizirani napad partizana na talijanske okupatore koji se dogodio 19. travnja 1942. godine.

Kupa kao brend

U Plešcima je održana konferencija o razvoju kontinentalnog turizma u porečju Kupe. Tom prilikom istaknuto je da na Hrvatskoj strani Kupa još uvijek nije turistički dovoljno iskorištena dok susjedni Slovenci od tog vodnog bogatstva uspjevaju realizirati dobre prihode. Da bi bila dio turističke ponude Kupa mora postati prepoznatljiva i od nje treba stvoriti brend koji se može postići samo zajedničkim snagama Gorana. Adut za to je i dobra prekogranična suradnja koju treba iskoristiti naročito kod prijava za sredstva predpristupnih fondova i to zajednilkim projektima sa susjednima iz Slovenije koji u tome već imaju dobrog iskustva i rezultata, istaknuot je na konferenciji. Na vidikovcu Tropetarske stijene iznad Čabra podignut je  križ u spomen na Petra Zrinskog i Frana Krstu Frankopana. Tu akciju proveli su Matica hrvatske ogranak u Čabru i Šumarija Tršće.

I dok su se u Čabru obilježavale obljetnice i održavale konferencije u Fužinama su uživali  novinari nizozemskih i gastro časopisa. Tom prilikom novinarima su prezentirani turistički potencijali Gorskog kotara te široka paleta autohtonih goranskih jela i pića koja su inače u ponudi fužinarskih restorana.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Gorske novosti, ahiva – ilustracija

Poštovani čitatelji – Gorske novosti svake nedjelje donose Gorski tjednik – kratki pregled zbivanja u Gorskom kotaru u proteklih tjedan dana. Imate li i vi najavu, priču ili vijest slobodno nas obavijestite na brojeve ili mail iz kontakata.

%d blogeri kao ovaj: