ostalo

GORSKI TJEDNIK: Od sportskih uspjeha do izložbe sakralne baštine

Brodmoravička crkva

Brod Moravice - Izložba sakralne baštine
Brod Moravice – Izložba sakralne baštine

 

GORSKI KOTAR – Goranski tjedan protekao je u uskršnjem duhu, ispunili su ga i mladi goranski sportaši svojim novim rezultatima, održane su i izložbe a završio je nizom prigodnih prvomajskih i turističkih manifestacija.

Skradski kuglački turnir, Savjet mladih i skupština umirovljenika

 

U Skradu su tako snage odmjerili goranski kuglači na Uskršnjem turniru. Na kuglani Zeleni vir natjecalo se 11 goranskih ekipa među kojima je pobjedu odnjela ekipa Goran graditeljstva iz Delnica. Drugi su bili Ravnogorci ekipe Turmin a treće mjesto je osvojila domaća ekipa DVD-a Skrad. Mladi Skrađani dobili su i svoj Savjet mladih koji će u idućem mandatu voditi Tomislav Brenc član NK Polet uz zamjenicu Martinu Mulc iz KUD-a Zeleni Vir. Uz njih savjetodavno tijelo skradskog Općinskog vijeća koje će raditi u intersu mladih Skrađana čine i Anton Mance, Davor Štimac i Sandi Podnar svi iz udruge Initium. Uz mlade u proteklom tjednu na svojoj skupštini okupili su se i skradski umirovljenici. Iako se teško nose sa malim mirovnama život im ipak malo olakšava Udruga organizacijom izleta i odlazaka na sportske susrete na kojima osvajaju zapažene rezultate, darivanjem paketa i obilazaka svojih bolesnih članova te pomoćima iz Fonda solidarnosti i kase uzajamne pomoći koje koristi 35 članova te najbrojnije skradske udruge.

Izložba sakralne baštine brodmoravičkog kraja

 

Brodmoravičani su cijeli protekli tjedan imali priliku razgledati sakralnu baštinu svoga kraja prezentiranu na istoimenoj izložbi postavljenoj u župnom uredu. To je za svoje sumještane priplemila Etno udruga Turanj izloživši liturgijsko posuđe, knjige, skulpture i slike prikupljene iz svih trinaest crkava i kapelica brodmoravičkog kraja.

Delnički boksači i fužinarski plivači

 

U sportskim uspjesima iskazali su se mladi delnički boksači i fužinarski plivači. Tako su Matteo Komadina i Filip Kovačić, članovi Boksačkog kluba Delnice s juniorskog prvenstva Hrvatske održanog u Varaždinu odnjeli brončane medalje. Novi je to uspjeh delničkih boksača koji su donjeli i odličja sa nedavnog kadetskog prvenstva koja su osvojili Krešimir Šporčić i Vedran Šnajder. Čak pet odličja osvojili su članovi Sportsko-rekreacijskog društva Viševica iz Fužina na državnom prvenstvu za kadete i mlađe kadete u plivanju perajama održanom na delničkom bazenu. U jakoj konkurenciji od 60-tak plivača iz Zagreba, Varaždina, Koprivnice i Medulina dva srebra osvojio je Ivan Janeš, srebro i broncu Jakov Hlača i broncu Matija Ožanić.

 

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Gorske novosti, arhiva – ilustracija

%d blogeri kao ovaj: