kultura i zabava

OD IDEJE DO REALIZACIJE U SAMO PAR DANA: Prvi goranski buvljak dogovoren već za 24. rujan

Sve je spremno za 1. Goranski buvljak

 

Sve je spremno za  1. Goranski buvljak
Sve je spremno za 1. Goranski buvljak

 

DELNICE – Na Facebooku, najpopularnijoj društvenoj mreži ovaj tjedan među Goranima pokrenuta je inicijativa za organizaciju Sajma (ne)potrebnih stvari –  Goranskog buvljaka. Mjesto na kojem će Gorani na primjeru zagrebačkog Hrelića iznijeti sve one nepotrebne, zaturene i zaboravljene stvari i s njima trgovati ili ih razmjeniti ili pak darovati, ideja je koju su goranski Facebookovci zdušno prihvatili podržavajući i pozdravaljajući inicijativu.

 

Ideja Jelene Holenko

 

Tako je ona u samo par dana od ideje prerasla u ispitivanje interesa i konačne organizacije Prvog goranskog buvljaka koji će se održati 24. ovog mjeseca u prostoru ledene dvorane – Klizališta Delnice . Glavna inicijatorica koja je preko svoga profila Jelena Jelka i pokrenula cijelu lavinu oko organiziranja buvljaka je mlada Delničanka Jelena Holenko. Jelena je jednostavno predložila da bi građanima Delnica ali i cijelog Gorskog kotara pa i šire dobro došao buvljak.

 

Goransku buvljak 24. rujna starta od 10 sati

 

Prodaja second hand stvari već je uhodana i dobro prihvaćena praksa većih europskih gradova, svima je dobro znan zagrebački Hrelić no u Gorskom kotaru takav oblik trgovine nedovoljno je iskorišten, smatra Jelena koja ističe da će organizacijom buvljaka dobiti priliku za trgovanje, razmjenu ili darivanje, svi oni koji nude i oni koji traže. Uz Facebook prijatelje ideju su podržali i Grad Delnice i GSC koji su omogućili prostor prvom  Goranskom buvljaku koji 24. rujna starta u deset sati a na kojem neće biti posebnih komplikacija s prijavljivanjem -dovoljno će biti da se pojavite na klizalištu i kupujete, prodajete, darujete ili razmjenjujete.

 

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Gorske novosti, ilustracija

 

VIŠE INFORMACIJA NA:

www.facebook.com/event.php?eid=157459467673544

%d blogeri kao ovaj: