ostalo

REGIONALNA BLOG SCENA: Blogerima u punoj formi nakon mjesečne stanke ponovo se pridružio Gorski kotar

Blogovi

Goranski blogovi
Goranski blogovi

GORSKI KOTAR/OGULIN – Nakon mjesečne pauze i dvojbe o urbanosti i rulalnosti lokalnog stanovništva Gorski kotar se pita Pisati ili ne pisati, pitanje je sada?! Nakon komentara podrške i na naše zadovoljstvo Gorski kotar se vraća pisanju te poziva na virtualnu ali i stvarnju suradnju Ogulina i Gorskog kotara odnosno njihovih blogera i političara. Goranska zima donosi zanimljiv članak  Ususret obilježavanju Hrv atskog olimpijskog dana u kojem piše o povjesti olimpizma te donosi popis 13 goranskih sportaša i 12 goranskih sportskih djelatnika na Olimpijskim igrama.

O Kupi i kupcu z Islanda

Josip Horvat – Bobo u Delničkim pričama piše o Kupi i granici na Kupi te zaključuje –  Možda taj Schengen neće biti tako loš kad se jednom uvućemo u njegovo krilo. Još samo da nam kaže, kako da se zaštitimo od nas samih. U najnovijem postu VukoWar – nedovršena priča prisjeća se 4. rujna 1991. i dolaska Vukovarskih izbjeglica u Delnice. Goranskom tračaru vrućina, fatamorgana, kružni tokovi i prometna regulacija daju inspiraciju pa ponovo na šaljiv način obrađuje vruće teme“Va Vrbovskom tražiju da gracka uprava, us pomoč države zeme pot svoje  bivšu tvornicu nameštaja tj. drvenih stolcof.. Tražiju isto ono kaj su tražili va izdanju novina sa početka ovoga leta, al se ot  tog izdanja va celu priču umešal kupac z Islanda koji na kraju niš ni kupil. Kak se sve dogodilo negde pot kraj šestog meseca , kat je bilo  vruče ko i ovih dana,  čovek bi mogal zbiljam pomislit da se va celoj priči dela o fatamorgani i da se nekom učinilo da vidi kupca kojeg  zapraf nema.”

U Udu i Gradskom vijeću

Ogulinske uske staze pišu o Udu… i  Zastavama i daskama… te duhovito primjećuju: Pitam ja njih (trač partnere) što se to događa a oni kažu nema posla, nema novca, koma je. Pa dobro, ustrajem ja, a gdje su Ogulinci? A oni mi odgovore: u ku…, prijatelju, u ku…!! Ujedno pročitajte i odličan post o jezeru Sabljaci i njegovoj plavoj zastavi koja je … netragom nestala? Maks se na Maksovoj maksimali uhvatio sjednica Gradskog vijeća na kojoj je, kako piše Maks nakon  nastupa oporbe i afirmativnog opisa rada gradonačelnika, ta ista oporba glasala protiv njegova izvještaja o radu i toliko ga zbunila da sljedeću točku dnevnoga reda, po javnom priznanju na radiju, nije mogao pratiti! Tako je Maks izazvao – pogađate već što – poplavu komentara!

Sport, ekonomija i zezancija

HNK Goranin prenosi impresije sa utakmice Goranin – Halubjan, EU Bespovratna sredstva pišu o IPa prioritetima koji bi mogli biti interesantni Udrugama iz Gorskog kotara a za kraj se nasmijte uz Obranu i zaštitu od gluposti i saznajte Tko je ubio radnika i kako je biti Svjedok na sudu…

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Gorske novosti, arhiva – ilustracija

%d blogeri kao ovaj: