gospodarstvo

HDZ-OVA ODLUKA KOJU JE PROVEO SDP-OV GRADONAČELNIK RAZBJESNILA SVE STANARE RADNIČKE ULICE: Zabranili im parkiranje kako bi im pred kućama tutnjali kamioni

Radnička ulica

VRBOVSKO – Stanari Radničke ulice u Vrbovskom još u lipnju ove godine potpisali su peticiju neslaganja sa gradskom odlukom o zabrani parkiranja i zaustavljanja s obje strane kolnika te usmjeravanju teretnog prometa kroz njihovu ulicu.

Peticija poslana na šest adresa – od nikoga odgovora

 

Kada su je napisali tada su  je i poslali na adrese svih mjerodavnih od Gradskog vijeća, Mjesnog odbora, Gradonačelnika, Policijske postaje do Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka i Policijske uprave PGŽ-e od kojih do danas, nakon pet mjeseci nisu dobili niti slova odgovora niti ih je itko od upoznatih kontaktirao da li se što radi na rješavanju njihovog problema.

HDZ osmislio – SDP proveo

 

 Peticiju  je potpisalo 75 stanara odnosno svi koji žive u toj ulici. Stoga je jedan od incijatora i potpisnika teksta peticije Zlatko Marijanović odlučio o tome i  informirati javnost. Naime, ističe Marjanović osim tek saznanja da je u ulici bila inspekcija do danas nas nitko nije kontaktirao kako bi bar znali da li se što poduzima nakon naše peticije. Ono što posebnu pažnju plijeni u cijeloj ovoj priči je činjenica da je takva gradska odluka donesena prije pet godina za vrijeme HDZ-ove vlasti a s njenom provedbom se krenulo ove godine pod SDP-ovim gradonačelnikom.

Kako živjeti u ulici u kojoj je zabranjeno parkiranje i zaustavljanje s obje strane kolnika?

 

Kako je tada donesena tako je i sada provedena –  opet bez da nas je itko obavijestio a što smatramo svojim demokratskim pravom da znamo kada, zašto i kako netko odlučuje o našoj sudbini, kaže Marijanović. A radi se o tome da je prijašnja vlast donijela a sadašnja provela odluku po kojoj je u našoj ulici zabranjeno parkiranje i zaustavljanje s obje strane kolnika. Kada su se gradile kuće u našoj ulici gradilišta su bila parcelirana na malom dimenzijama zbog čega su sva dvorišta vrlo skučena za parkirni prostor. Zbog takve odluke mnogim stanarima je onemogućena doprema drva za ogrjev i odvoz fekalija a da ne govorimo o dolasku rodbine koja jednostavno nema gdje parkirati pa se kao alternativni parkirni prostor često koriste lokacije van vaše ulice, objašnjava Marijanović.

Mirna ulica postala kamionska prometnica

 

Uz taj nama veliki problem s kojim nam je narušen i standard života problem je i preusmjeravanje teretnog prometa kroz našu ulicu što je rezultiralo ograničavanjem prometa teretnih vozila Tomislavovom ulicom s kojom se križa Radnička i zabranom prometa glavnom ulicom Ivana Gorana Kovačića a s čime je povezan upravo ovaj dio odluke o zabrani parkiranja jer širina naše ulice ne zadovoljava uvjete takvog prometnog rješenja, objašnjava Marijanović te ističe da su stanari revoltirani što ih se nije pitalo kada se takva odluka donosila, nije se proanaliziralo stanje kada ju se odlučilo i provesti te što im je u konačnici ugrožena njihova sigurnost i standard života jer ih se ograničava a ulica sustavno uništava.

Preusmjeravanje  ili ograničavanje prometa jedino rješenje

Smatramo ističu u peticiji stanari Radničke ulice da smiju parkirati uz dvorišta jer je površine na kojima nikada nisu izgrađeni planirani nogostupi njihovo vlasništvo koje su svojevremeno ustupili za tu namjenu a od mjerodavnih posebice Grada Vrbovskog traže da se preispita provedbu takve odluke i da se ona ukine ili bar napravi kompromis poput otvaranja glavne ceste za prometovanje teretnim vozilima ili bar ograničavanje prometovanja njihovom ulicom u jednom smijeru.

Uskoro tuže Grad Vrbovsko?

Da li se i kome pogodovalo takvom odlukom ne želimo nagađati kao što peticijom ne želimo naštetiti obrtnicima zbog kojih teretna vozila prolaze našom ulicom.  U svakom slučaju, ogorčeni stanari Radničke ulice za koje očito mjerodavni nemaju sluha niti se žele njima baviti, ističu da su se raspitali kod pravnika i utvrdili da za ovaj slučaj imaju osnove za tužbu Grada koji ju uskoro može očekivati ako njihovu peticiju budu i dalje držali u ladici.

Da prometna rješenja grada i nisu najsretnija a gradske službe najspretnije u tome potvrđuje i nedavni slučaj u istoj ulici gdje su postavljanjem znaka zabrane onemogućili rad automehaničarske radnje  da bi ga nakon medijskog istupa odmah maknuli a sada opet drugim znakom zabrane izveli novu egzibiciju koja je izazvala gnjev kod svih 75 stanara ulice.

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Nensi Tatar

%d blogeri kao ovaj: