sport i školstvo

POKAZALI DA SU NAJDOMIŠLJATIJI KAD IM JE NAJTEŽE: Građani štede – masovnim kupanjem u školskoj sportskoj dvorani!

Školska sportska dvorana u koju građani odlaze umjesto na utakmice na - kupanje!

Školska sportska dvorana
Školska sportska dvorana

VRBOVSKO – Ono o čemu se  tek u vrbovščanskim kuloarima govorkalo jučer je dobilo i službenu potvrdu na Gradskom vijeću Vrbovskog. Čini se da su Vrbovščani pronašli originalan način za uštedu tako što dio troškova vode i struje u svome domaćinstvu smanjuju – kupanjem u školskoj sportskoj dvorani!

Zabrana tuširanja odnosno korištenja tople vode u gradskom sportskom objektu

Zbog enormno naraslih troškova potrošnje vode i struje u dvorani usljed čega su se nedavnim rebalansom proračuna morala povećati sredstva za tu stavku, već neko vrijeme na snazi je zabrana tuširanja odnosno korištenja tople vode u tom gradskom sportskom objektu. Temu je otvorio HDZ-ovac Šein Brinjak koji je nadležne u Gradu upitao čija je to odluka da se zabrani korištenje tople vode odnosno tuširanje korisnicima dvorane te zbog čega je ona donesena. Iz toga se da zaključiti samo to da se o troškovima energije u dvorani nije vodilo računa, kaže Brinjak koji smatra da je bolje onda dvoranu zatvoriti nego takve mjere donositi.

Žagar: Dvoranski tuševi su postali javni tuševi!

Zabrana je donesena jer je potrošnja vode u dvorani enormno narasla, odgovorio je voditelj gradskog Komunalnog odsjeka Nevenko Žagar, ističući da je u razmaku od 5 do 6 mjeseci iznos narastao do 12 tisuća kuna. Utvrđeno je da su se tuširali ljudi sa tribina i dvoranski tuševi su postali javni tuševi, kaže Žagar, koji za neodgovornost proziva i same sportaše čije tuširanje traje i do pola sata. Iako nismo za to da se zabrani tuširanje sportašima odnosno korisnicima dvorane nešto se moralo poduzeti jer su troškovi probili planirana proračunska sredstva, kaže Žagar koji očekuje da će sve se to riješiti kada se konačno uredi način korištenja dvorane potpisivanjem međuvlasničkog ugovora između škole i Grada. Tim odgovorom nije bio zadovoljan Brinjak jer kaže dvorana nije otvorena prije mjesec dana nego prije tri godine i između ostalog u njoj je zaposlen domar koji bi trebao o tome voditi brigu.

Mufić: Gradska vlast i gradske službe iza sebe imaju malo rada a puno isprika

O problemu još uvijek neuređenog odnosa u načinu vođenja i korištenja dvorane oglasio se i predsjednik Gradskog vijeća Dražen Mufić koji smatra da odgovornost leži na gradskoj vlasti i gradskim službama koji, kaže, tome očito nisu dorasli. I slučaj dvorane dokaz je da je u gradskoj upravi malo rada a puno isprika, ističe Mufić upozoravajući da situacija u dvorani neće biti kao do sada – svima besplatno jer je nemoguće funkcionirati isto sa proračunom od 25 milijuna kuna i 15 milijuna koliki je sada i da će rješenja biti oštrija i bolnija.

Tuševi u dvorani – zabranjena zona

Iako dvorana radi već tri godine još uvijek nije potpisan međuvlasnički ugovor između vrbovščanske Osnovne škole i Grada Vrbovskog. Potpisivanje tog ugovora koji je trenutno na razmatranju u Primorsko-goranskoj županiji a po kojem bi 60 posto troškova pokrivala škola a 40 posto Grad smatraju da će dovesti do konačnog rješenja funkcioniranja dvorane i reguliranja uvjeta njenog korištenja. No do tada, zbog domišljatih Vrbovščana a na uštrb sportaša, tuševi će za sve u dvorani biti zabranjena zona.

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Nensi Tatar

%d blogeri kao ovaj: