politika

PREDSTAVLJANJE GORANSKIH KANDIDATA AUTOHTONE – HRVATSKE STRANKE PRAVA: Jedini izlazak iz krize je „resetiranje“ ekonomije


Autohtoni pravaši Lasić i Šepić
Autohtoni pravaši Lasić i Šepić

GORSKI KOTAR – Goranski kandidati liste Autohtone Hrvatske stranke prva Mladen Šepić i Tomislav Lasić iz Vrbovskog održali su tiskovnu konferenciju kako bi svojim potencijalnim biračima predstavili osnovna načela i program stranke.

 

Ulaskom u EU gubi se identitet i suverenitet

 

Bazična postavka našeg programa je očuvanje Hrvatske nezavisnosti kako političke tako i ekonomske te njenog teritorijalnog integriteta. Najveću prijetnju tome vidimo u skorašnjem a mi se nadamo neulasku u Europsku uniju, što mislimo da je temeljni problem uz ekonomske i političke probleme koji su se generirali kroz 20 godina novostvorene Hrvatske države. Mislimo da je zapravo najvažnije pitanje identiteta a držimo da bi se ulaskom u EU kao i u bilo koju drugu zajednicu, suverenitet i identitet izgubili na uštrb zajedničkih vrijednosti i normi svake zajednice. Dobici koji se proklamiraju u smislu ulaska na veliko tržište i na pridruživanje jednoj većoj zajednici su ništavni u odnosu na gubitak a vidimo iz stvarnosti da je EU zapravo cijela temeljena na privredi Njemačke koja koliko bude spremna nositi taj teret toliko će i unija trajati, istaknuo je Šepić.

Odustanite od HDZ-a, SDP-a i njihovih satelita

 

Naša parola je Hrvatska Hrvatima s tim da ne želimo da se to shvati u negativnom kontekstu jer mi raspoznajemo političko i etničko Hrvatstvo gdje jedno ne pobija drugo i u tom smislu mislimo da Hrvatska pripada svima onima koji je vole koji se mole Bogu da Hrvatsku obasjava sunce i čije je srce ovdje a ne negdje drugdje, poručili su autohtoni pravaši Šepić i Lasić apelirajući na birače da, kako kažu, naprosto odustanu od onih kojih su ovu zemlju doveli u loš položaj i to rade već 20 godina bilo da se radi o HDZ-u i SDP-u i njihovim satelitima. Držimo da su i jedni i drugi deravati komunističke partije i sam tim ideološki nesposobni upravljati državom što se i očituje u stanju u kojem je ona danas.

Autonomni pravaši za „resetiranje“ ekonomije

 

Autohtoni pravaši, ističe Šepić, po svom ekonomskom programu zagovaraju novu i revolucionarnu ideju – resetiranja ekonomije. Zahtjevamo nacionalizaciju banaka i platnog prometa te da se svi dosadašnji dugovi ponište ustvari cijela ekonomija resetira i krene iz početka jer nema drugog načina za izlazak iz krize a  dug je toliko nagomilan i nemoguće ga je vratiti bez revolucionarnog zahvata, kazao je Šepić ističući da smatraju da Hrvatsku ekonomiju treba voditi na način da se carinskim mjera zapriječi uvoz one robe koje je Hrvatska sam u stanju proizvesti i tako smanjiti zavisnost o stranom kapitalu i stranim tržištima u najvećoj mogućoj mjeri.

 

Vrbovsko bez DIV-a je avetinjski Grad

 

Uz programske smjernice stranke autohtoni pravaši osvrnuli su se i na lokalne probleme ističući pri tom propast drvne industrije u cijelom Gorskom kotaru. Mislimo da je tragedija to što se dogodilo sa DIV-om u Vrbovskom koji je bez takvog jednog motora osuđen da bude avetinski grad. To je jedino moguće riješiti promjenom državne politike koju zagovaramo u svom ekonomskom programu, ističu goranski autohtoni pravaši. Isto tako smatraju da bi Gorski kotar morao u političkim odlukama dobiti više prostora i nove oblike privređivanja koji,  kažu, naši dosadašnji saborski zastupnici nisu uspjeli ishoditi te će oni nastojati to promjeniti, poručili su Šepić i Lasić kandidati liste Autohtone Hrvatske stranke prava u sedmoj izbornoj jedinici.

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Nensi Tatar

%d blogeri kao ovaj: