politika

PORUKA VRBOVŠČANSKOG A-HSP-a BIRAČIMA: U nedjelju odlučujemo prelazimo li Rubikon bez povratka


Mladen-šepić-A-HSP-Vrbovsko

Mladen Šepić, A-HSP Vrbovsko

VRBOVSKO –  I dok goranski političari čije stranke na državnim razinama imaju pozitivan stav prema ulasku u EU, “mudro” šute te smatraju da javnosti ne treba uputiti ikakvu poruku za izlazak na referendum, oni koji se protive ulasku suprotnog su mišljenja i djelovanja. Nakon delničkog HČSP-a i HSP-a apel biračima da na nedjeljnom referendumu kažu ne ulasku Hrvatske u Europsku uniju uputio je i vrbovščanski A-HSP-e. Iako je javnosti već poznat stav vrbovščanskih autohtonih pravaša o pristupanju Hrvatske u savez europskih država u svom novom javnom istupu čelnik A-HSP-a Mladen Šepić iznosi svoje viđenje o, kako kaže zaglušujućim i zatupljujućim reklamnim porukama koje zagovaraju ulazak u “savršenu” EU te navodi razloge zbog kojih po njemu treba glasati protiv na referendumu koji birače čeka u nedjelju.

EU rješenje svih naših nevolja – od neimaštine do ispadanja kose i bolova u križima

Šepićeva prva zamjerka odnosi se upravo na svjedočenje takvoj reklamnoj kampanji takozvanog informiranja o EU-raju u koji su nas, kaže, „zapisali“ daleko prije no što su nas uopće pitali – želimo li mi taj „raj na zemlji“ ili bi radije pričekali onaj nebeski ? Medije preko kojih se odašiljaju reklame naziva na njemu svojstven način goebbelsovim učenicima koji, kaže rade prekovremeno. Nema značajnijeg medija preko kojeg nas ne uvjeravaju u konačno rješenje svih naših nevolja. U njihovoj intrepretaciji EU je lijek kako za neimaštinu tako i za ispadanje kose i bolove u križima, sarkastičan je Šepić, te dodaje da se ti isti mediji nimalo ne žacaju što paralelno s „rajskim vijestima“ ali na skrovitijim mjestima, objavljuju i vijesti o Potemkinovu selu zvanom EU-raj.

EU integristi gase plamen hrvatskih ognjišta

Pa se tako, kaže, uz vijesti o neslućenim mogućnostima upošljavanja naše mladeži diljem EU objavljuje i vijest o pedeset postotnoj nezaposlenosti mlađih od 35 godina u Španjolskoj i Portugalu. U drugim je članicama ta nezaposlenost manja ali u većini još uvijek iznad one u Hrvatskoj unatoč svom trudu vlasti da ostvari rekord, kaže Šepić kojem je problematična ta radost euro-integrista jer njemu se, dodaje, čini kako bi vlast trebala težiti zapošljavanju a time i opstanku naroda na vlastitu ognjištu a ne izgarati u trudu da se na tim ognjištima ugasi hrvatski plamen.

Razmislite o tom medu i mlijeku

Između ostalog Šepić se u svom obraćanju dotaknuo i razradio sva obećanja o savršenom životu u EU- u od školovanja mladih na najboljim europskim fakultetima, boljem kreditnom rejtingu, kulturnoj pripadnosti Europi i EU pravednijem društu do po njemu najperfidnijoj prijetnji Balkanom i Srbijom a koja, mišljenja je, nemaju veze sa stvarnošću te pozvao sve one kojima hrvatstvo nije emocionalna kategorija da prije izlaska na referendum ipak promisle o tom medu i mlijeku koji teče u EU-i.

Hrvatski Cezari i Cezarice ne riskiraju ništa

Cijelu priču o referendumu Šepić zaokružuje poveznicom sa ni manje niti više nego Cezarovim prelaskom Rubikona. Tu prestaje, kaže, svaka sličnost s hrvatskim Cezarima i Cezaricama jer onaj je Cezar na kocku stavio sve što je imao uključujući i vlastiti život a ovi naši ne riskiraju ništa jer su već odavno dogovorene meke europske fotelje „futrane“ eurićima dok to, mišljenja je Šepić, za Hrvatsku predstavlja rijeku bez povratka koja iz fatamorgane „Balkanske kaljuže” srlja u euroBsku močvaru.

Cijelo obraćanje Vrbovščanskog A-HSP-a  i Mladena Šepića pročitajte na https://gorskenovosti.wordpress.com/rubikon/

AUTOR: Nensi Tatar
FOTO: Gorske novosti, arhiva

%d blogeri kao ovaj: