MOAŠKARE U RAUNI GARI: Koncert i fešta velikih i malih maskiranih veseljaka


 

 

 

RAVNA GORA – Subotnjom maškaranom feštom Ravnogorci su obilježili fašničke dane. Maškarana manifestacija pod nazivom Moaškare u Rauni Gari započela je u 16 sati okupljanjem maškara na Ljetnoj pozornici od kuda su prodefilirale mjestom do Doma kulture gdje je održan Maskirani koncert i fešta.

 

Maskirani glazbeni program

 

U šarolikom glazbenom programu, naravno maskirani,  nastupili su  Ravnogorski tamburaši, Tečaj tamburice i Ravnogorski tamburaški orkestra pod ravnanjem Josipa Poljančića te Glazbena radionica Osnovne škole koje je pripremila Nedeljka Poljančić. U programu su izvedene mnoge prigodne pjesme ali i nove kompozicije u izvedbi Tamburaškog orkestra za koje je aranžmane napisao Josip Poljančić. Od solo izvođača bili su zapaženi nastupi  Ive Bolf, Paole Kvaternik, Petre Kruljac i Julije Svetličić.

 

Premijerni nastup ravnogorskih rockera

 

Najveće iznenađenje programa koje je izazvalo i veliko oduševljenje među maškarama i publikom bio je premijerni nastup novog ravnogorskog rock sastava Flanera koji djeluje u sklopu HKD Gora. Maškarana fešta bila je i prilika za nagrade koje su u najvećem broju dodjeljene najmlađim maškaranima i to kao podstrek za sudjelovanjem na budućim fašničkim manifestacijama a koja je ove godine okupila čak 115 maskiranih velikih i malih veseljaka.

 

Zadovoljni organizatori

 

Ravnogorsku maškaranu feštu organizirali su Hrvatsko kulturno društvo Gora, Društvo naša djeca i Turistička zajednica Općine Ravna Gora koji ističu veliko zadovoljstvo ovogodišnjim događanjima kao i odazivom maski te najavljuju da će iduće godine proširiti fašničke manifestacije na više dana i u njih uključiti i ostale ravnogorske udruge.

 


AUTOR: Nensi Tatar
FOTO: Ustupio Josip Poljančić, HKD GoraKategorije:kultura i zabava

Oznake:, ,

%d blogeri kao ovaj: