GORANI POZOR – PADAJU KAMATE: Snižene stope za nove investicije u poljoprivredi, turizmu, industriji…


 

 

GORSKI KOTAR – Lokalna razvojna agencija PINS obavještava goranske poduzetnike i obrtnike o novim kreditnim programima i smanjenju kamata na poduzetničke kredite HBOR-a. Naime, Hrvatska banka za obnovu i razvitak snizila je kamatne stope za jedan posto kod osam aktualnih kreditnih programa pa će tako poduzetnici  umjesto kamatne stope od dva, četiri i šest posto imati stope od jedan, tri i pet posto.

 

Snižene stope kao poticaj za investicije

Snižene stope uvedene su kako bi se potaknule nove investicije u poljoprivredi, turizmu, industriji te energetskoj učinkovitosti, zaštiti okoliša i obnovljivim izvorima energije. Tako po novome kamatne stope u kreditnim programima za gospodarstvo i turizma iznose 1, 3 ili 5 posto, za početnike 3 posto a malo i srednje poduzetništvo, poljoprivredu i zaštitu okoliša 1 i 3 posto.

 

Dva nova kreditna programa

 

Isto tako HBOR je prošli tjedan predstavio i dva nova kreditna programa, “Kreditiranje proizvodnje” i “IPA III C”, kojima se poduzetnicima želi omogućiti jeftiniji kapital za pokretanje investicijskih ciklusa a u cilju oporavak gospodarstva. Svim zainteresiranim poduzetnicima i obrtnicima za izradu potrebne dokumentacije za prijavu na kreditne programe na raspolaganju je PINS. Više saznajte na  http://www.pins-skrad.hr/

AUTOR: Gorske novosti
FOTO: web ilustracijaKategorije:gospodarstvo

Oznake:, ,

%d blogeri kao ovaj: