gospodarstvo

ZAVRŠENA TREĆA AKCIJA “OBRTNICI SVOME GRADU”: Poklonjeni radovi i donacije vrijedne 22.000 kuna

Sjenica - jedna od obrtničkih donacija

 

Materijal za sjenicu - jedna od obrtničkih donacija
Materijal za sjenicu - jedna od obrtničkih donacija

 

VRBOVSKO – U akciji Obrtnici svome Gradu koju već treću godinu za redom provodi Udruženje obrtnika Grada Vrbovskog organizirano je niz aktivnosti kojima je cilj bio podizanje standarda i kvalitete rada u vrbovščanskim školama. Ideju o doprinosu široj društvenoj zajednici vrbovščanski obrtnici preuzeli su od riječkih obrtnika koji su tu akciju osmislili i pokrenuli 2007. godine.

 

Radovi u sedam škola

 

Treća akcija Udruženja obrtnika Grada Vrbovskog u kojoj su obrtnici, što vlastitim radom što donacijama,  realizirali planirane aktivnosti financijskom pomoći za materijal podržana je i od strane Upravnog odjela za poduzetništvo, poljoprivredu i turizam, Primorsko-goranske županije. Akcija je startala početkom školske godina 2011./2012. tijekom koje su u sedam vrbovščanskih škola izvedeni radovi na uređenju školskog prostora te donirana oprema i građevinski materijal.

 

Detalj sa prve akcije
Detalj sa prve akcije

 

 

Od nove rasvjete do majica

 

Tako su vrbovščanski obrtnici u Područnoj školi Ivana Gorana Kovačića Severin na Kupi u jednoj učionici postavili novu rasvjetu a u dvije učionice obnovili su parket. Područnoj školi Lukovdol donirali su građevinski materijal za izradu nadstrešnice u školskom vrtu, u PŠ Nikole Tesle u Moravicama postavili su rasvjetna tijela u četiri učionice a u PŠ Desanke Trbović Gomirje obrtnicu su popravili stolariju i učenicima donirali nogometne i rukometne lopte. PŠ Stanka Majetića Senjsko u akciji je donirano jedno računalo, PŠ Jablan pluteni panoi a učenicima OŠ Ivana Gorana Kovačića Vrbovsko majice za nastupe na natjecanjima.

 

Vrijednost treće akcije 22.000 kuna

 

Ukupna vrijednost treće akcije Obrtnici svom Gradu iznosla je oko 22 tisuće kuna a ovim putem čelništvo Udruženja obrtnika Grada Vrbovskog i naravno vrbovščanski đaci zahvaljuju se svim obrtnicima koji su bilo osobnim radom ili donacijama sudjelovali i omogućili provedbu akcije.

 

 

AUTOR: Nensi Tatar
FOTO: Ustupila PŠ Lukovdol i Gorske novosti, arhiva

%d blogeri kao ovaj: