MINISTAR VRDOLJAK POSJETIO LOKVE: Podrška lokvarskim turističkim projektima i lokalnom HNS-u


 

 

LOKVE – Jučer je u Lokvama u organizaciji lokalne organizacije HNS-a održan predizborni skup na kojem je gostovao ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak. Sa svojim stranačkim kolegama i simpatizerima HNS-a Vrdoljak je razgovarao na temu Razvojne mogućnosti općine Lokve gdje je istaknuo da taj goranski kraj ima veliki potencijal ali da je očito da mu nedostaju pravi ljudi koji će iznijeti projekte i preuzeti odgovornost.

Općinski izbori – šansa za HNS

Obzirom da HNS do sada nije sudjelovao u radu Općinskog vijeća i nije bio dio loših odnosa stvorenih u prethodnom periodu Vrdoljak u ovim izborima vidi šansu za HNS  te je uvjeren da će Lokvarci prepoznati ljude na listi HNS-a koji žele promjenu na bolje i novu šansu za razvoj. Ministarstva i Vlada su tu da pomognu, da stvore jednake uvjete, da lokvarskom kraju i ljudima vrate dostojanstvo, istaknuo je Vrdoljak.

 

Povratak naknade za korištenje jezera u rukama je nove vlasti

Na pitanje Vida Arbanasa i Gordane Božić o tome kolike su mogućnosti da se vrati naknada za korištenje Lokvarskog jezera Vrdoljak je odgovorio da ga čudi da se Općinska vlast nije žalila na adekvatan način, pa je presuda postala konačna. No Vrdoljak smatra da nije sve izgubljeno te da se ponovo mogu otvoriti pregovori s HEP-om. Uvjeren je da će nova Općinska vlast imati i snage i znanja da to pokrene, a da će nadležni u HEP-u bit otvoreni za razgovore.

Podrška lokvarskim turističkim projektima

U razgovoru s okupljenim simpatizerima HNS-a Vrdoljak je dao podršku lokavarskim turističkim projektima ističući njihovu važnost za razvoj Lokava a izdvojivši kao posebne projekt Lujzijana, valorizaciju jezera, aktiviranje kampa i špilje Lokvarke posebne atrakcije na ovim prostorima.

Prvi ministarski posjet

Ministru Vrdoljaku bio je to prvi posjet u ministarskom mandatu kojim je dao podršku svojim stranačkim kolegama u Lokvama ističući da će biti najsretniji ministar ako neke od projekata o kojima su razgovarali zajednički realiziraju nakon izbora koji ih očekuju u nedjelju.

 

Sutra u Lokvama ministrica kulture

Nakon Ivana Vrdoljaka u novom predizbornom skupu HNS-a u Lokvama, najavljenom za sutra, gostovati će ministrica kulture Andreja Zlatar Violić. Ovaj put tema HNS-ove tribine je „Kulturno – povijesni resursi Lujzijane kao poticaj razvoju turizma Lokava i Gorskoga Kotara“ koja će se održati u Općinskoj vijećnici Lokava s početkom u 18,30 sati. Prilikom gostovanja u Lokvama ministrica Zlatar Violić posjetit će Zavičajnu zbirku u OŠ R. Strohala i Kuću prirode na Lujzijani „Kotač“.

AUTOR: Nensi Tatar
FOTO: Ustupio HNSKategorije:politika

Oznake:, , ,

0 replies

  1. ti lokvarci uopče nisu u trendu,cijela hrvatska lijevo a oni za hdz…

  2. nije bitan trend, bitni su programi i vizija!! a kombinacija mladosti i iskustva je to dokazala u Lokvama i zato iskrene cestitke Sanji Beljan na pobjedi!

%d blogeri kao ovaj: