Gradska uprava - mjesto prosvjeda delničkih mama

Gradska uprava - mjesto prosvjeda delničkih mama

 

 

DELNICE – Vijest dana u svim elektroničkim medijima jučer su bile Delnice gdje su se mlade mame djece jasličke dobi organizirale i prosvjedom ispred delničke Gradske uprave iskazale nezadovoljstvo nepostojanjem organiziranog smještaja djece te dobi.

 

Ostali bez “ilegalne dadilje”

 

Naime, dvadesetak delničkih mama nedavno je ostalo bez “ilegalne dadilje” kojoj je anonimna prijava na vrata poslala inspekciju. Inspekcijskim nadzorom utvrđeno je da prijavljena dadilja nema registriranu djelatnost za čuvanje djece te joj je zabranjen rad. Uz zabranu dadilja u ilegali dobila je prekršajnu prijavu kao i mame koje su koristile njene usluge.

 

Prosvjedni skup

 

Prosvjednim skupom mame su skrenule pozornost javnosti na činjenicu da u Delnicama nema drugog načina čuvanja djece jasličke dobi te od Grada tražile hito rješavanje tog za mlade delničke obitelji gorućeg problema. Prosvjednice je primila i njihove probleme saslušala dogradonačelnica Maja Kezele koja je za medije kazala da je Grad svjestan potrebe za proširenjem lokalnog vrtića na jasličku skupinu no za to nema novaca.

 

Intenzivno se radi na smještaju djece

 

Intenzivno se radi na tome da se sva djeca čiji roditelji rade, legalno smjeste u postojeće ustanove, istaknula je Kezele, te da se, osim mogućnosti financiranja iz Europske unije, radi i na potrazi drugih izvora financiranja koji bi Delnicama pomogli u uređenju dodatnog prostora za jaslice u sklopu vrtića.

 

 

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Gorske novosti, arhiva,  ilustracija