politika

VRBOVŠČANSKI HNS OŠTRO KRITIZIRA KOALICIJU SDP-PGS: Nema pomaka nakon pobjede – i dalje tražimo muzej, dvoranu, sanaciju mostova, pitku vodu ali i Zbor građana!

Skupština HNS-a

 

Skupština HNS-a
Skupština HNS-a

 

MORAVICE – Već poznati stav vrbovščanskog HNS da je nezadovoljan radom aktualne gradske vlasti a kojoj je dao punu podršku nakon izbora bio je i okosnica izvještaja čelnika te stranke Jovana Trbovića na nedavno održanoj skupštini stranačke podružnice.

 

 

Nije nam ugodno ali moramo kritizirati koalicijske partnere

 

 

Obraćali smo se aktualnoj vlasti, izražavali svoje nezadovoljstvo nepromjenjenim stanjem ali i nudili joj rješenje – no bez uspjeha. Prošle su tri godine mandatnog razdoblja a od HNS-ovih projekata, s kojima smo redovno i javnost upoznavali, nije realizirano ništa, kaže Trbović ističući veliko žaljenje za tim kao i činjenicom da nije ugodno kada, kako kaže, mora kritizirati koalicijske partnere SDP i PGS.

 

Neke od HNS-ovih akcija - Inicijativa za muzej i prekategorizacija lokalnih cesta
Neke od HNS-ovih akcija - Inicijativa za muzej i prekategorizacija lokalnih cesta

 

 

Nema pomaka nakon pobjede na lokalnim izborima

 

Očekivani pomaci nakon pobjede na lokalnim izborima 2009. godine nisu se dogodili, tvrdi Trbović posebno zamjerajući nastavak neravnomjerne raspodjele sredstava po mjesnim odborima kada se radi o komunalnoj infrastrukturi. Podsjetio je Trbović i da je HNS o svi problemi koji sada isplivavaju na površinu, poput slučaja sa mostovima u Gomirju ili problemima sa opskrbom i kvalitetom pitke vode u Moravicama, na vrijeme govorio i upozorava. Aktualizirali smo, kazao je Trbović, sva ta pitanja kojima se treba bavita lokalna samouprava od uređenja naselja, nerazvrstanih cesta do rasvjete a i prezentirali naše viđenje korištenja turističkih potencijala poput severinskog dvorca i pokretanja željezničkog muzeja u Moravicama iza čega HNS i dalje stoji.

 

 

Nećemo odustati od svojih ciljeva

 

Iako ništa od svega toga nije prihvaćeno niti realizirano HNS, ističe Trbović, neće odustati od svojih ciljeva te će i dalje javnost upoznavati i upozoravati na sve nepravilnosti  oko vođenja grada i trošenja proračunskog novca jer smatraju u HNS-u, građani imaju pravo znati kako se i gdje troši njihov novac.

 

Obraćanje predsjednika HNS-a Jovana Trbovića
Obraćanje predsjednika HNS-a Jovana Trbovića

 

Potrebno vratiti instituciju Zbora građana

 

Time da javnost treba biti upoznata ali i pitana o planiranim gradskim projektima složili su se i ostali članovi stranke. Tako je nova članica HNS-a Nada Sviličić koja je stranci pristupila na skupšitini iskazala potrebu vraćanja institucije Zbora građana. Sviličić smatra okupljanje građana i upoznavanje sa potezima vlasti važnim posebice za aktualno rješavanje vodoopskrbe u Moravicama o čemu, kaže, niti sama nije dovoljno upoznata te da u Moravicama svakako ima velikog potencijala za pokteranje željezničkog muzeja čiji nositelj bi trebala biti lokalna srednja škola.

 

HNS treba pokrenuti izgradnju sportske dvorane u Moravicama

 

 

Milkica Rađenović pak skrenula je pozornost na potrebu izgradnje sportske dvorane u Moravicama ističući da HNS i dalje treba stajati iz te inicijative jer, kaže, Moravice su jedino mjesto u Hrvatskoj koje ima osnovnu i srednju školu no nema dvoranu.

Na kraju skupštine HNS-ovci su zaključili da se u Vrbovskom moraju dogoditi korjenite promjene te da će njihova stranačka organizacija i dalje biti dio kritične mase koja će se zalagati za svoje projekte u čemu će im pomoći njihovi ministri koji su u resorima vrlo važnim za Gorski kotar.

 

 

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Nensi Tatar

%d blogeri kao ovaj: