gospodarstvo

OTVORENO PISMO GRAĐANA RADNIČKE ULICE: Nakon što ste godinu dana bili slijepi i gluhi na naše probleme pravdu ćemo potražiti kod nadležnih institucija!


VRBOVSKO – “Poštovane građanke i građani,posebno oni koji stanuju u Radničkoj ulici. Prošla je godina dana kako je potpisanu peticiju građana Radničke ulice a koju su    zaprimili Mjesni odbor Grada Vrbovsko na čelu sa Leonida Rački, Gradsko vijeće Grada Vrbovsko sa predsjednikom Dražen Mufić,Policijska postaja Vrbovsko kao i Policijska uprava Primorsko-goranske županije, te Ministarstvo mora,turizma prometa i razvitka. Mjesni odbor sa predsjednicom Leonida Rački, kao niti Gradsko vijeće Grada Vrbovsko, nisu našli za svrsishodno da riješe problem građana Radničke ulice te čemo ih smatrati direktno odgovornima za sve posljedice koje su se dogodile u proteklih godinu dana, kao i one koje će se dogoditi. Građanima Radničke ulice ne preostaje drugo nego zatražiti zaštitu nadležnih tjela Republike Hrvatske.Ovim putem pozdravljamo sve čitatelje Gorskih novosti kao i sve one koje smo izabrali da bi bili u službi  “svih” građana Grada Vrbovsko a ne samo “odabranih”… stoji u pismu pristiglom elektroničkom poštom u redakciju Gorskih novosti.

 Javni istup na koji su se oglušili svi

Podsjetimo, ogorčeni stanari Radničke ulice još prije sedam mjeseci pokušali su javnim istupom apelirati na nadležene da se uhvate u koštac s njihovim problemom koji je kod njih tada ležao pola godine. Kako niti tada tako ni do danas nitko od njih nije našao svrhisdonim da ga bar pokuša riješiti. Ispred 75 potpisanih stanara ulice javno je istupio i o problemu govorio Zlatko Marijanović koji je kazao da gradska odluka o prometnom rješenju u njihovj ulici stanarima zabranjuje parkiranje i zaustavljanje s obje strane kolnika. Kada su se gradile kuće u našoj ulici gradilišta su bila parcelirana na malom dimenzijama zbog čega su sva dvorišta vrlo skučena za parkirni prostor.

Odluku donio HDZ a proveo SDP

Zbog takve odluke mnogim stanarima je onemogućena doprema drva za ogrjev i odvoz fekalija a da ne govorimo o dolasku rodbine koja jednostavno nema gdje parkirati pa se kao alternativni parkirni prostor često koriste lokacije van vaše ulice, pojasnio je tada Marijanović kojem je zajedno sa ostalim stanarima ulice u cijeloj toj priči pažnju pljenila činjenica da je takva odluka donesena za vrijeme HDZ-ove vlasti a na njenu provedbu se odlučio SDP-ov gradonačelnik.

Dodatni udarac – preusmjeravanje teretnog prometa

Uz parkirne probleme stanarima je dodatni udarac na standard življenja zadalo i preusmjeravanje teretnog prometa kroz njihovu ulicu a što je rezultiralo ograničavanjem prometa teretnih vozila Tomislavovom ulicom s kojom se križa Radnička i zabranom prometa glavnom ulicom Ivana Gorana Kovačića.

Prometna rješenja koja se lome na leđima stanara

Sva ta prometna rješanja koja su međusobno uvjetovana lome se na leđima stanara koji su posebno revoltirani što ih se nije pitalo kada se takva odluka donosila, nije se proanaliziralo stanje kada ju se odlučilo i provesti te što im je u konačnici ugrožena njihova sigurnost i standard života jer ih se ograničava a ulica sustavno uništava.

Po pravdu – na sud!

Sve u svemu i ovaj slučaj koji će izgledno završiti na sudu  pokazuje da Vrbovsko polako ali sigurno postaje Grad – slučaj, odnosno mjesto za življenje  čiji su stanovnici prepušteni sami sebi jer su izabrani predstavnici odavno digli ruke od njih a  onda pravdu moraju tražiti obijajući sudske pragove.

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Gorske novosti, arhiva

%d blogeri kao ovaj: