kultura i zabava

KUP KAMAČNIK: Zlatna medalja i prijelazni pehar Mariju Muharu


 

 

VRBOVSKO – Ovogodišnji Kup Kamačnik, ribičko natjecanje koje u Vrbovskom na rijeci Dobri tradicionalno organizira ŠRD Kamačnik osvojio je  njihov član Marijo Muhar. Tako je uz zlatnu medalju Muhar koji je ulovio pet riba ukupne dužine 155 centimetara osvojio i prijelazni pehar kupa koji je preuzeo od trostrukog prvaka Zlatka Polića. Iako Polić, inače ribič ŠRD-a Bajer iz Fužina ove godine nije nastavio pobjednički niz osvojio je medalju.

 

 

Drugi Polić treći Marković

 

Fužinarac Polić osvojio je drugo mjesto sa ulovom pet riba čija je ukupna dužina bila manja za dva centimetra od pobjednikovih. Treće mjesto osvojo je također ribič ŠRD-a Kamačnik Nenad Marković koji je ulovio tri ribe ukupne dužine 97 centimetara.

 

 

 

Najveća riba Puškarića iz ŠRD Ogulin

 

Medalju Kupa Kamačnik osvojio je i Marinko Puškarić iz ŠRD Ogulin za najveću ulovljenu ribu i to pastrvu od 43 centimetra. Uz osvajaće medalja, među dvadeset sudionika, uspješan ribolov na današnjem kupu imala su još tri takmičara. Tako je po ulovu četvrto mjesto zauzeo Zvjezdan Radočaj sa tri ribe ukupne dužine 93 cm, peto Marinko Puškarić sa dvije ribe od 74 cm i Dragutin Tomac sa ulovom od dvije ribe od 62 cm.

 

 

Natjecateljska staza od ušča Kamačnika nizvodno rijekom Dobrom

 

Kupu Kamačnik odvijao se na natjecateljskoj stazi od ušča Kamačnika nizvodno rijekom Dobrom gdje su  uz iskusne ribiče iz Riječine, Ogulina, Čabra, Fužina i ŠRD-a Kamačnik lovile i mlade snage. Tako su i ove godine na Kupu Kamačnik ribarili i za sudjelovanje osvojili medalje Nensi i Dragutin Tomac kadeti ŠRD Čabranka te Ira Domitrović, Hrvoje i Robert Štajminger kadeti ŠRD-a Kamačnik. Medaljama su nagrađene i žene ribiči inače rijetke članice u ribičkim društvima a na Kupu Kamačnik su se natjecale Goranka Tomac i Jelena Bubaš.

 

Kadeti ŠRD-a Kamačnik i Čabranke
Kadeti ŠRD-a Kamačnik i Čabranke

 

Zahvala i druženje

 

Medalje i pehare pobjednicima i sudionicima Kupa Kamačnik uručio je predsjednik ŠRD-a Kamačnik Goran Niković koji je istaknuo zadovoljstvo još jednom uspješno odrađenom organiziranju njihovog tradicionalnog natjecanja. Zahvalio se svim sudionicima te posebno istaknuo veliku angažiranost članova svih pet sekcija društva koji aktivno sudjeluju u akcijama poribljavanja te čišćenja i uređenja njihova nedavno izgrađenog okupljališta nedaleko izletišta Kamačnik. Druženje ribolovaca završilo je uz kotlovinu koju je pripremio Željko Štajminger te fiš paprikaš  članova HVIDR-e Crikvenica koji već treću godinu za redom gostuju na Kupu Kamačnik.

 

 

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Nensi Tatar

%d blogeri kao ovaj: