crna kronika

PRIJELOMNA VIJEST: Otkriveni i privedeni šumski razbojnici!


VRBOVSKO – Otkriveni su, kazneno prijavljeni i privedeni šumski razbojnici iz Vrbovskog. Policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko osumljičili su  dvojac s područja Broda na Kupi i Omišlja koji su sudjelovali u nesvakidašnjem prepadu koji je šokirao i zgrozio Vrbovsko ali i cijeli Gorski kotar. Razbojništvo se dogodilo prije desetak dana oko ponoći u šumi Pod nedaleko zaštičenog krajolika Kamačnik .

Brže vozi, netko nas prati

Jedna od žrtava, Juraj Šterle okolnosti napada ekskluzivno je opisao Gorskim novostima: Na našem povratku kući iz Brezove Poljane čim smo krenuli ponovo sam ugledao svjetla automobile i povikao bratu: Brže vozi, netko nas prati. U jednom trenutku brat Joža je zastao na malom raskršću jer ne poznaje dobro put što su iskoristili “šumski razbojnici” i autom se preprečili ispred nas. Jedan od razbojnika blokirao mi je vrata a drugi je otvorio vrata automobile gdje je sjedio brat i snažno ga uhvatio za vrat.

Kako su napali tako su brzo i otišli

U istom trenu brat je zavapio – Nemojte nas samo ubit’ – a razbojnik mu je posegnuo u džep od košulje i izvukao kovertu novaca i dokumenata. Kako su nas brzo napali, tako su brzo i otišli prisjeća se Šterle koji je nakon nemilog događaja s bratom napadače prijavio lokalnoj policijskoj postaji. Kaže da ih osobno ne pozna ali da je u policiji prepoznao napadača na brata. Šterle je bio šokiran napadom koji se kaže dogodio u njegovom rodnom mjestu te dodaje da su se odupirali vjerojatno bi bili premlaćeni ili čak i ubijeni.

Prvi slučaj šumskog razbojništva

33- godišnji i 21-godišnji napadači su 74-godišnjem vozaču Joži Šterleu oteli osobne isprave i novac a policija je tada potvrdila da je to prvi slučaj šumskog razbojništva i pozvala izletnike na oprez.

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Nensi Tatar

%d blogeri kao ovaj: