ODRŽANO SPORTSKO LJETO U VRBOVSKOM (2): Drugi dio velike manifestacije u znaku trčanja


 

 

VRBOVSKO – Uz biciklijadu u sklopu ljetne manifestacije Sportsko ljeto u Vrbovskom održane protekli vikend u organizaciji Turističke zajednice Grada Vrbovskog, DND-a Vrbovsko i BBK Kvarner, odvijale su se i utrke. Za razliku od prijašnjih godina kada su se utrke održavale na gradskom nogometnom igralištu, ove godine mali trkači okupili su se u izletištu Kamačnika.

 

47 mladih trkača

 

Njih 47 sudjelovalo je u utrkama na stazama podjeljenim po dobnim uzrastima zdušno se boreći da među prvima uđu u cilj. Nekima je to pošlo za rukom pa su ovjenčani sjajnim medaljama a onima koji nisu uspjeli biti među prva tri bila je tu utješna medalja za sjećanje na sudjelovanje u utrci. Nakon što su najmlađi trkači odradili svoje utrke startao je tradicionalni kros Kroz Jelenski jarak.

 

Brojni maratonci

 

U toj maratonskoj urtci na stazi od 12 kilometara snagu je odmjerilo čak 66 sportaša što je u odnosu na prijašnje godine rekordan broj sudionika vrbovščanskog maratona. Nastupili su natjecatelji iz svih krajeva Hravatske od Rijeke, Varaždina, Pule, do Zagreba, Gline, Karlovca, Kutine i Osijeka.

 

Najbolji Zoran Žilić i…

 

Ukupni pobjednik kros utrke Kroz Jelenski jarak 2012. u muškoj konkurenciji bio je Zoran Žilić iz Rijeke koji je stazu pretrčao za 41,54 minute. Drugo mjesto osvojio je Drago Paripović iz Kluba Žumberak sa istrčanim vremenoom od 41,57 a treće mjesto je osvojio Andre Ivanković iz SAD-a  za 45,00 minuta.

 

…Danijela Černić

 

 

U ženskoj konkurenciji prva je u cilj ušla Danijela Černić iz AK Slavonija Žito Osijek istrčavši utrku za 50,20 minuta. Drugo i treće mjesto osvojile su članice KA-Tim Karlovac, Mirjana Kolar sa vremenom od 53,53 i Gabrijela Šalković koja je stazu prešla za 55, 01 minutu.

 

Saznajte više

 

Ostale rezultate dječijih utrka po dobnim kategorijama kao i duatlona možete pogledati na http://www.tz-vrbovsko.hr/

 

 

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Nensi TatarKategorije:sport i školstvo

Oznake:, , ,

%d blogeri kao ovaj: