TISKOVNA KONFERENCIJA HNS-a: U javnosti se uljepšava slika o lokalnim samoupravama a ustvari je situacija teška i alarmantna


 

 

MRKOPALJ – Predstavnici goranskih podružnica HNS-a u Mrkoplju su se sastali sa čelnicom Sjevernojadranskog Regionalnog saveza stranke i saborskom zastupnicom Nadom Turinom-Đurić. Na tom radnom sastanku raspravljalo se o organizacijskom jačanju stranke i pripremama za nadolazeće lokalne izbore a što je uz probleme Gorskog kotara bila i tema tiskovne konferencije sazvane nakon radnog djela skupa HNS-a.

 

U javnosti uljepšava slika o lokalnim samoupravama Gorskog kotara

 

Tom prilikom predsjednica Sjevernojadranskog Regionalnog saveza HNS-a Turina-Đurić istaknula je da se u javnosti uljepšava slika o lokalnim samoupravama Gorskog kotara, a ustvari je situacija teška i alarmantna. Ovdje vlada demografska depresija i neophodna je pomoć županije i centralne vlasti, smatra Turina-Đurić te istiće da su najveći problemi Gorskog kotara kadrovi i financije ali i vrlo mali angažman lokalnih samouprava oko povlačenja novaca iz strukturnih fondova EU.

 

Gorski kotar treba dobiti ono što Goranima i pripada

 

HNS je, kaže, zaslužan za Zakon o brdsko planinskim područjima, ali treba imati na umu da zemlja 2013. godine ulazi u EU te da treba iznaći alternativu i da je zadnji je čas da se nešto poduzme. HNS-ovci tako ističu da Gorski kotar treba dobiti ono što Goranima i pripada, a to su između ostalog komunalna naknada za akumulacijska jezera koja se nalaze u Lokvama i Fužinama te bolji odnos od strane Hrvatskih šuma.

 

Hrvatske šume  se prema svemu odnose maćehinski

 

Na Hrvatske šume osvrnuo se domaćin skupa Josip Brozović, predsjednik podružnice HNS-a Mrkopalj koji je kazao kako su  Hrvatske šume koncesionari velikog dijela prirodnog bogatstva, ali da se prema svemu odnose maćehinski i da se taj odnos podhitno treba promijeniti.

 

Ako HNS dođe na vlast u Lokvama sve će se promijeniti na bolje

 

O lokvarskim problemima  govorila je čelnica te lokalne podružnice Gordana Božić ističući da u Lokvama postoje velika prirodna bogatstva kojima treba bolje rukovoditi i intenzivno raditi na njihovoj promociji. Naša stranka u Lokvama puno radi na povratu komunalne naknade za Lokvarsko jezero i vjerujemo da će biti rezultata, kazala je Božić a njen stranački kolega Vid Arbanas je istaknuo da ako HNS dođe na vlast u Lokvama, sve će se promijeniti na bolje jer prostora za zapošljavanje i za bolju gospodarsku situaciju itekako ima.

 

HNS je sklon suradnji sa koalicijskim partnerima

 

O nadolazećim lokalnim izborima Turina-Đurić je istaknula da je HNS sklon suradnji sa koalicijskim partnerima, gdje do dogovora neće doći HNS izlazi samostalno, a otvoreni smo, poručuje, i za pregovore sa svim političkim opcijama.

 

 

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: web, ilustracijaKategorije:politika

Oznake:, , ,

%d blogeri kao ovaj: