5 DO 12 ZA LOKVE: HNS predstavio kandidata za načelnika


 

 

LOKVE – Tiskovnom konferencijom pod nazivom 5 do 12 za Lokve koja opisuje alarmantno stanje u toj goranskoj općini u kojoj je krajnje vrijeme da se počne proaktivno djelovati, lokvarski HNS-ovci otvorili su predizbornu utrku.

 

Vid Arbanas – kandidat za načelnika

 

Javnosti su uz programe i ciljeve HNS-a koji će konačno dovesti do novih zapošljavanja i razvoja mjesta predstavili i svog kandidata za načelnika na predstojećim lokalnim izborima Vida Arbanasa.

 

 

Još bolji rezultat na lokalnim izborima

 

 

Podsjećajući na dobar rezultat ostvaren na izvanrednim izborima, predsjednica podružnice HNS-a Lokve Gordana Božić, kazala je da vjeruje da će na ovim izborima ostvariti još bolji jer Vid Arbanas je poznati lokvarski poduzetnik, aktivno djeluje u turizmu i kulturi i poznaje problematiku mjesta te će ukoliko postane načelnik, mjestu sigurno donijeti promjene na bolje.

 

Brojni zadaci

 

Da je situacija puno gora nego što to Lokve zaslužuju te da su promjene neophodne istaknuo je i Arbanas predstavljajući prioritete i aktivnosti na kojima će zajedno sa strankom kao načelnik raditi. Tako je izdvojio povratak komunalne naknade za korištenje Lokvarskog jezera, vraćanje u funkciju prvog goranskog kampa, izgradnju spremnika pitke vode -Križ potok- gdje, kaže, očekuju da će u Lokvama biti pogon Hrvatskih voda od čega će mjesto imati koristi. Arbanas smatra neophodnim i rješavanje naknade Hrvatskih šuma za korištenje šumskog bogatstva te nakon 40 godina i imovinsko-pravnih odnosa za regulaciju Lokvarke.

 

 

Zapošljavanje u dječjem vrtiću

 

Od iznimne važnosti je zaposliti još jednu osobu u dječjem vrtiću koji bi radio cjelodnevno kao i kroz socijalni program koja bi svakodnevno obilazila i pomagala starima i bolesnima, kazao je Arbanas koji ističe i da posebnu pažnju treba posvetiti razvoju turizma organiziranjem turističke agencije koja bi upravljala spiljom Lokvarkom, kampom i koja bi povezivala turističke subjekte na području općine kako bi ponuda bila objedinjena i nametnuta tržištu.  Po HNS-ovom programu tu je još projekt otvaranja međunarodnog arheološkog centra, povezivanje općine i TZ na projektu “Lujzijana“ i „Staza špilja“ te sve zajedno uklopiti u „Europsku kulturnu rutu“, kazao je Arbanas.

 

 

 Moguća koalicija

 

Na predstavljanju HNS-ova kandidata za načelnika Lokava nazočila je i predsjednica Sjevernojadranskog regionalnog saveza i saborska zastupnica Nada Turina Đurić koja se osvrnula upravo na prioriteteLlokvaraca a to je povratak vodne naknade. HNS je svjestan kako je komunalna naknada od iznimne važnosti za buđete lokalnih zajednica i ubrzo će se kroz HEP znati sve vezano uz energetske resurse u Hrvatskoj. Od izbora HNS intenzivno vrši pritisak na HEP da se cijela situacija sredi, kazala je Turina-Đurić ističući kako očekuje da će se oko ideja i HNS-ovog programa u Lokvama okupiti prvenstveno Kukuriku koalicija, ali u smislu realizacije istih suradnja je moguća i sa ostalim strankama.

 

 

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Ustupila Iva Božić,  HNSKategorije:politika

Oznake:, , , ,

%d blogeri kao ovaj: