crna kronika

GORSKE NOVOSTI SPECIJAL: Gomirci upozoravali, političari čekali, nadležni odgađali a most – pao!


 

 

GOMIRJE – Jutrošnja nesreća u kojoj je na mostu-brani Ribnjak u Gomirju propala ralica ponovno je aktualizirala višegodišnji problem dotrajalih mostova i prometnice kroz to mjesto. Učestali apeli lokalnog stanovništva i upozorenja odgovornima i nadležnima da mostove treba sanirati sve do danas kada se umalo dogodila tragedija nisu uslišeni.

 

Gomircima teški kamioni – Hreljincima miran san
Gomircima teški kamioni – Hreljincima miran san

 

Gomircima teški kamioni – Hreljincima miran san

 

Već deset godina se upozorava na to no pravi problemi za dotrajale gomirske mostove počeli su još prije pet godina kada je Grad Ogulin odlučio za mirniji san mještana Ogulinskog Hreljina postaviti znak zabrane prometa teretnim vozilima kroz Cetin, takozvanu šumsku cestu. Taj postavljeni znak značio je preusmjeravanje svih teretnih vozila kroz naseljeno mjesto Gomirje i preko starih i dotrajalih mostova.

 

Dotrajali most-brana Ribnjak
Dotrajali most-brana Ribnjak

 

„Gluhe“ vrbovščanske vlasti

 

Usprkos ponovnim upozorenjima mještana a zatim i lokalnih autoprijevoznika vrbovščanska niti prošlomandata a niti aktualna gradska vlast nije ništa učinila da se promjeni takva odluka susjednog Ogulina. Tek početkom ove godine Hrvatske ceste uvidjevši da je nakon takvih prometnih rješenja i dodatnih opterećenja izdržljivost mostova postala vrlo upitna povlače „originalan“ potez.

 

Umjesto sanacije - znakovi
Umjesto sanacije – znakovi

 

Umjesto sanacije ograničili tonažu

 

Umjesto sanacije odlučuju se na tek puke prometne znakove kojima na mostovima ograničavaju promet teretnim vozilima preko 30 tona težine. No ta procjena Hrvatskih cesta današnjom nesrećom i urušavanjem mosta pokazala se potpuno pogrešnom.

 

Propala duplo lakša ralica

 

Naime, ralica koja je propala na mostu duplo manje je teža od dozvoljene tonaže na mostovima.Rezultat je to upornog oglušivanja odgovornih na učestala upozorenja i očito premlaka kampanja prošle ali i ovomandatne lokalne vlasti. Sada će se htjeli to ili ne, imali novaca ili ne u Hrvatskim cestama konačno morati prihvatiti posla sanacije mosta-brane no glavno je pitanje – koliko će to trajati?

 

O ovoj temi saznajte više na:

http://www.gorskenovosti.com/wordpress/?p=3667

http://www.gorskenovosti.com/wordpress/?p=8448

 

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Gorske novosti, arhiva, ustupio Nikola Stjepanović

 

%d blogeri kao ovaj: