sport i školstvo

SVJETSKO JUNIORSKO PRVENSTVO U BIATLONU: Butković uspješno odvezao prve dvije utrke osvojivši konačno 30. mjesto u utrci na zaostatak-Pursuit


 

 

MRKOPALJ – Uspješni goranski biatlonac Dino Butković ovih dana je u Austriji i to u Obertilliachu, gdje sa ostalim članovima hrvatske reprezentacije nastupa na  Svjetskom juniorskom prvenstvu u biatlonu. Svjetsko juniorsko prvenstvo u biatlonu okupilo je 402 sportaša iz 37 zemalja a u 7 dana koliko traje održati će se 16 natjecanja. Butković je  uspješno odvozio prvu utrku u sprintu na 10 kilometara te se sa osvojenim 44. mjestom uspio plasirati među prvih 60 natjecatelja čime si je osigurao nastavak sudjelovanja u utrci na zaostatak – Pursuit.  Uz Butkovića nastup u drugoj utrci osigurao je i Domagoj Petrović koji je u prvoj utrci u sprintu na 10  kilometara bio 57.

Osim njih u kategoriji youth Nika Blaženić  bila je 44. u sprintu na6 kilometara i Krešimir Crnković također u utrci sprinta ali na 7,5 kilometara zauzeo je 50.  mjesto.

Drugog dana nastavka u utrci na zaostatak-Pursuit dugoj 12,5 kilometara u konkurenciji juniora Dino Butkovć zauzeo je odlično 30. mjesto što je do sada njegov najbolji rezultat, te Domagoj Petrović koji je zauzeo 57. mjesto. Ukupno gledajući ovo je odličan rezultat za hrvatsku juniorsku reprezentaciju koja po prvi puta u povijesti biatlona ima plasirana dva reprezentativca među prvih 60 natjecatelja.

Također drugog dana natjecanja u  kategoriji youth Nika Blaženić osvojila je 51.mjesto u utrci na 7,5 kilometara te Krešimir Crnković 56.mjesto u utrci na 10 kilometara. Svi ovi rezultati su obećavajući kada se zna u kojim uvjetima treniraju naši reprezentativci za razliku od ostalih reprezentacija koje imaju svoje biatlonske centre sa potpunom ljudskom i materijalnom logistikom.

Sve ostale rezultate možete saznati na linku www.biathlonworld.com

 

AUTOR: Gorskenovosti

FOTO: Screenshot

%d blogeri kao ovaj: