GORSKA PISMA (ČITATELJA): Otkako su “crveni” zarcvenili Upravu šuma Delnice i radno mjesto čistačice postalo je “plijenom”


 

 

VRBOVSKO – “Kako vrijeme prolazi tako SDP sve više otkriva svoje pravo lice a to je da nema blage veze ni sa demokracijom a još manje sa socijalom ali je zato sve više “partija” i to ona rigidna za koju smo mislili da je otišla na smetlište povijesti. Kako diljem Hrvatske tako niti u našem Vrbovskom za to ne nedostaje primjera. Svježi je primjer tome upravo u tijeku…”, piše u svom otvorenom pismu nezaposlena Snježana Hibler koju je na javnu reakciju ponukao nedavni slučaj zapošljavanja čistačice u Šumariji Vrbovsko. Naime, Hibler je bila jedna od kandidatkinja koja je konkurirala za to radno mjesto za koje tvrdi da nije provedeno po zakonu optužujući uplitanje lokalne SDP-ove vlasti u odabir. Na mjesto čistačice primljena je osoba iz radnog odnosa dok su upotpunosti zanemarene osobe s dugogodišnjim “stažom” na birou za zapošljavanje, piše Hibler te dodaje da u tom slučaju nije bilo natječaja a kamoli obavijesti ostalim pretendentima o razlozima ne uvažavanja njihovih molbi. Otkako su, slikovita je Hibler, “crveni” zarcvenili Upravu šuma Delnice i radno mjesto čistačice postalo je “plijenom”  iako ne osobito atraktivnim ali ipak dovoljnim da se i tom prigodom zanemari i pravo a pogotovo pravda. Koliko im je važno ali baš svako radno mjesto svjedoći i činjenica da su molbe za mjesto čistačice u Šumariji Vrbovsko razmatrane u Delnicama, ističe Hibler kojoj to, kako kaže, dokazuje da Šumarija Vrbovsko nema pravo ni na takvu mizernu odluku.Tko sebi pridržava takvu moć upravljanja ljudskim životima i sudbinama, pita se Hibler koja za to zapošljavanje optužuje lokalni SDP te u svom otvorenom pismu zaključuje: Treba li ta stranka dobiti na izborima i jedan glas više od onih “kupljenih” ovakvim nepoštenim i nepravednim zapošljavanjima?

 

Snježana Hibler, Vrbovsko

 

Imate li i Vi misli koje želite podijeliti sa čitateljima Gorskih novosti pošaljite mail sa tekstom na gorskenovosti@ovi.com sa naznakom za Gorska pisma (čitatelja) i ostavite svoje podatke i fotografiju.Kategorije:gorska pisma (čitatelja)

Oznake:, , , ,

%d blogeri kao ovaj: