politika

IVICA KNEŽEVIĆ KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA DELNICA: Neophodno je donošenje Programa mjera za poticanje razvoja obrta i malog i srednjeg poduzetništva

Detalj iz Delnica

 

 

vica Knežević na predstavljanju kandidature
Ivica Knežević

 

DELNICE – Nakon vizije o funkcioniranju i razvoju turizma Ivica Knežević kandidat za gradonačelnika Delnica održao je novu tiskovnu konfereneciju na kojoj je govorio o stanju i mogućnostima razvoja lokalnog gospodarstva.

 

Lokalna vlast mora posvetiti posebnu pozornost razvoju malog gospodarstva

 

 

Razvoj gospodarstva i nova zapošljavanja, za Kneževića su, prioritetni uvjet bez kojeg nema sveukupnog društvenog razvoja zbog čega, smatra on, lokalna vlast mora posvetiti posebnu pozornost razvoju malog gospodarstva, obrtništva i poduzetništva. Nije se dovoljno, kaže, oslanjati samo na sredstva regionalnih, državnih i europskih fondova, ali niti samo na privatnu inicijativu, već gradska vlast treba konkretno i kontinuirano pomagati razvoj gospodarstva na našem području.

 

 

 

Neophodno je donošenje Programa mjera za poticanje razvoja obrta i malog i srednjeg poduzetništva

 

 

Stanje gospodratsva u Delnicama nije dobro, a nedavna izjava gradonačelnika da nije zadatak lokalne samouprave da otvara radna mjesta, to samo potvrđuje, te ne daje nadu u optimizam, kaže Knežević koji se slaže s tim da nije na lokalnoj vlasti otvaranje radnih mjesta ali da ona može i mora stvarati preduvjete za razvoj lokalnog gospodarstva. Za to je, kaže Knežević, neophodno donošenje Programa mjera za poticanje razvoja obrta i malog i srednjeg poduzetništva ističući mjere poput dodjela povoljnih kredita poduzetnicima, subvencioniranja kamata na poduzetničke kredite, dodjela potpora inovatorima, zatim tradicijskim, deficitarnim i proizvodnim obrtima kao i obrtima koji zapošljavaju osobe s invaliditetom, te dodjela interventnih sredstava poduzetnicima.

 

 

 

Potpuno drugačiji odnos prema vanjskim lokalnim i regionalnim institucijama

 

 

Kao gradonačelnik založiti ću se za potpuno drugačiji odnos prema vanjskim lokalnim i regionalnim institucijama a jedan od prioritetnih zadataka biti će mi i izrada Programa i plana razvoja poduzetničkih zona te investicijskog vodića u cilju promocije svih delničkih gospodarskih potencijala, istaknuo je između ostalog Knežević na predstavljanju svog gospodarskog programa.

 

 

 

AUTOR: Gorske novosti
FOTO: Gorske novosti, Ivica Knežević

 

%d blogeri kao ovaj: