politika

REAKCIJA HDZ-A NA NOVE IZJAVE SDP-OVCA MIRKOVIĆA: Kakva je to pobjeda ako je čak 5 stranaka osvojilo tek 6 mandata?!


 

HDZ

 

 

 

 

VRBOVSKO – Nove izjave kandidata za gradonačelnika velike lijeve koalicije, SDP-ovca Željka Mirkovića http://www.novilist.hr/Vijesti/Regija/Gorski-kotar/U-Vrbovskom-preusmjereno-2-5-milijuna-kuna  ponovno su ponukale vrbovščanski HDZ-e na reakciju. Nakon što su mu javno poručili da je izgubio kompas i razum kada razmišlja o koaliciji sa HDZ-om ovaj put komentiraju njegov novi istup u kojem govori o potpori birača, brani se da je Forbesovu jedinicu dobio zbog Gradskog vijeća te kiti tuđim perijem navodeći da izbornu kampanju provodi radno – izgradnjom mosta u Gomirju te uređenjem željezničke stanice u Vrbovskom.

 

 

 

Teško je razgovarati sa sugovornikom koji uopće ne razumije o čemu razgovara

 

 

 

Teško je, gotovo nemoguće, razgovarati sa sugovornikom koji uopće ne razumije o čemu razgovara. To je suština rekapitulacije Mirkovićevog i SDP-ovog (ne)djelovanja u proteklom mandatu, ali je u svakom slučaju ipak dobro i veliki napredak da su konačno počeli razmišljati, ističe u svom dopisu Gradski odbor HDZ-a Vrbovsko te u nastavku redom rezimira, po njima, iznesene netočnosti.

 

 

 

 

Da je dobio previše glasova, tu se svi slažemo, ali da je pobjeda, to sigurno nije

 

 

 

Tako izjave Mirkovića da o njihovoj uspješnosti u prošlom mandatu najbolje svjedoči potpora birača koju su dobili u prvom krugu te da Forbesova jedinica uključuje cjelokupnu vlast dakle i Gradsko vijeće, HDZ-ovci komentiraju – Kakva je to potpora i pobjeda ako je od 15 vijećnika osigurala 6 (a radi se o koaliciji od 5 stranaka !?)? Da je dobio previše, tu se svi slažemo, ali da je pobjeda, to sigurno nije pa se i tu svi slažemo (osim SDP-a naravno), ističu u HDZ-u te nastavljaju sa Mirkovićevim komentarom ocjene Forbsa.

 

 

 

Vrbovščanski su prihodi premali da bi mogli pokriti rashode

 

 

 

Ma nije bitan redosljed tj. je li on 126. ili 127., bitno je da je gradski proračun prenapregnut do razine pucanja. Da svima bude jasnije (gradonačelniku posebno ) to znači da su prihodi premali da bi mogli pokriti rashode, a da pritom on u 4 godine nije učinio ništa. Valja naglasiti da se realni proračun za vrijeme „loše“ HDZ-ove vlasti kretao oko 25 milijuna kn, a za vrijeme „dobre“ SDP-ove oko 15,5 milijuna kn, a godišnji nedostatak od 10-tak milijuna kn sužava teren za olako data obećanja.

 

 

 

Mirković je 7 godina sjedio u Nadzornom odboru Komunalca

 

 

 

Na Mirkovićeve izjave o Komunalcu HDZ-ovci podsjećaju – Pa gospodin je Mirković u posljednjih 8 godina, 7 godina sjedio (doslovno) u Nadzornom odboru Komunalca (4 god. kao član, 3 god. kao predsjednik) pa je imao vremena konsolidirati tvrtku te pokrenuti mehanizme restruktuiranja pa opet ništa. Problem je što su uz vrijeme potrebne i ideje i znanje. Ne treba pojašnjavati da toga nije bilo uopće (niti od njega niti grupacije koju zastupa), naglašavaju HDZ-ovci te svoju rekapitulaciju  zadnjih izjava čelnog SDP-ovca završavaju osvrtom na njegovu radnu kampanju uređenjem vrtića i željezničke postaje te izgradnjom mosta u Gomirju.

 

 

 

Mirković nije pojasnio „izmještanje“ radnih mjesta u HŽ-u i „POLKI“

 

 

To je samo, kažu u HDZ-u, još jedan u nizu pokazatelja koliko gradonačelnik i SDP zna(ju) o funkcioniranju proračuna i Grada – sve su investicije u nadležnosti javnih poduzeća ili ministarstava, a planirane puno, puno ranije no što nas je zadesio Mirković (ili je možda planirao urušavanje mosta?), pitaju se HDZ-ovci.  Napose je interesanto, kako SDP a i Mirković, niti slovom nisu spomenuli a kamoli pojasnili „izmještanje“ (u naravi „gašenje“) radnih mjesta u HŽ-u i „POLKI“ i izvjesno nepovratnom (na žalost) gašenju srednje škole pa onda i učeničkog doma (pogledajte ovogodišnji interes za programe i predbilježeni broj učenika ?).

 

 

Odgovore će morati podastrti svojim vjernim biračima u Moravicama (pa i Gomirju )

 

 

Prije svega te će odgovore morati podastrti svojim vjernim biračima u Moravicama (pa i Gomirju ) ili će ih ponovno izigrati po obrascu: oni su bezpogovorno za nas uvijek, ne trebamo im dati ništa!?, poručuju HDZ-ovci uz zaključak – nije nama snijeg jedina i najveća elementarna nepogoda, već ju imamo 4 protekle godine i došlo je vrijeme da ju svi zajedno uklonimo.

 

 

 

 

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Ilustracija

%d blogeri kao ovaj: