gospodarstvo

6. OBRTNIČKI KOTLIĆ U VRBOVSKOM: 23 ekipe uz dobru zabavu i druženje natjecale se u pripremi najboljeg kotlića


 

IMGP0636

 

 

VRBOVSKO – Odvjetnici, autoprijevoznici, trgovci, ugostitelji, knjigovođe i mnogi drugi obratnici iz raznih krajeva Hrvatske danas kuhaju u izletištu Kamačnik na 6. Obrtničkom kotliću Udruženja obrtnika Grada Vrbovskog. Tradicionalno okupljanje i druženje obrtnika ove godine u Vrbovskom je ugostilo obrtnike iz Splita,  Požege, Kaštela, Karlovca, Ogulina, Zagreba, Samobora, Rijeke, Viškova, Crikvenice i Čabra. Uz goste tu su i domaće obrtničke snage te zajedno čine 23 ekipe koje se uz dobru zabavu i druženje natječu i u pripremi najboljeg Obrtničkog kotlića.

 

 

Po prvi puta gosti iz Požege

 

 

Uz vjerne sudionike poput obrtnika iz Zagreba i Splita danas na obrtničkom druženju u Kamačniku kuhaju i neke nove snage poput sedmeročlane ekipe iz Požege. Prvi puta sudjeluju no, kažu Požeški obrtnici, ne i zadnji najavljujući tako da će sigurno doći i iduće godine jer uživaju u dobroj zabavi i druženju. Na poziv Udruženja obrtnika Grada Vrbovskom odazvali su se i nogometaši iz NK Turbina iz Triblja. Svi iz ekipe prvi smo puta u Vrbovskom i Kamačniku i idući puta sigurno dolazimo ali u jačem i brojnijem sastavu, kažu nogometaši iz Triblja oduševljeni ovim zanimljivim događanjem.

 

 

Obitelj Delost sa susjedima i prijateljima

 

 

Među domaćim obrtnicima u dobrom društvu sa čabarskim predstavnicima zatekli smo ekipu novog Ugostiteljskog obrta Delost. Obitelji Delost kao pojačanje priskočili su i susjedi i prijatelji s kojima je natjecanje, kažu, ugodnije i zabavnije. Iako nisu obrtnici vjerni sudionici Obrtničkog kotlića su i učenici Željezničke tehničke škole Moravice. Tu su, kažu, već treću godinu a glavni kuhari su učenici domci prvog, drugog i trećeg razreda gotovo iz svih smjerova.

 

 

Predsjednik Županijske obrtničke komore Boris Vukelić i predsjednik UO Grda Vrbovskog Dalibor Kratohvil
Predsjednik Županijske obrtničke komore Boris Vukelić i predsjednik UO Grada Vrbovskog Dalibor Kratohvil

 

 

 

Cilj manifestacije – okupljanje i druženje obrtnika

 

 

Cilj naše manifestacije je kao i svih godina unatrag ispunjen a to je okupljanje i druženje obrtnika koji se na trenutak opuste i odmaknu od svakodnevnih obrtničkih briga, kaže predsjednik Udruženja obrtnika Grada Vrbovskog Dalibor Kratohvil koji je jako zadovoljan ponovno velikim odazivom obrtničkih udruženaj i drugih sudionika koji pohode njihovu tradicionalnu obrtničku feštu. Drago nam je što smo već odavno izašli iz lokalnih pa i županijskih okvira te na našem Obrtničkom kotliću ugošćavamo obrtnike od Splita do Požege, kaže Kratohvil kojem je želja na jednom od druženja okupiti sva udruženja iz Hrvatske.  Ove godine smo, kaže, promjenili lokaciju pa smo nakon višegodišnjeg održavanja na streljani u Stubici odlučili Obrtnički kotlić smjestiti u Kamačnik i tako našim obrtnicima iz Hrvatske predstaviti njegove ljepote.

 

 

Brojni gosti

 

 

6. Obrtnički kotlić tradicionalno je pohodio predsjednik Obrtničke komore PGŽ-e Boris Vukelić a tijekom dana organizator očekuje da će im se pridružiti i čelni čovjek Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, saborski zastupnik Željko Mirković, te novi gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić.

 

 

Kotlić za objavu - ekipe

 

 

 

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Nensi Tatar

%d blogeri kao ovaj: