crna kronika

HOROR IZ GRADSKOG VODOVODA: Točio pitku vodu pa istočio crvenkastu zmijoliku životinjicu


Kruno Klajner s “ulovom” iz vodovoda

VRBOVSKO – Prije sat vremena obratili su nam se Željko Štajminger i Kruno Klajner, mještani naselja Senjsko, kako bi nam pokazali što su „uhvatili“ u pitkoj vodi!

Crvenkasta životinjica dugačka 15-tak centimetara

Sa sobom su donjeli staklenku s vodom u kojoj je plivala crvenkasta zmijolika životinjica dugačka 15-tak centimetara. To neobično stvorenje pronašao je Štajminger prilikom točenja pitke vode u pseću posudicu.

Štajminger šokiran da je to došlo iz vodovoda i da se nalazi u pitkoj vodi

Nemalo se iznenadio kada je, kaže, u posudicu iz slavine uz vodu potekla i ta dugačka živa nit. Šokiran činjenicom da je to došlo iz vodovoda i da se nalazi u pitkoj vodi, odmah je svoj pronalazak pokazao susjedu Klajneru s kojim se doputio i do nas kako bi o svemu bila upoznata i javnost te ostali mještani tog područja koji koriste vodu za piće.

Kako je ta glista prošla kroz pročišćivač?

Sa svojim pronalaskom otišli su i u Komunalac gdje su se, priča nam Klajner, oko njih okupili zaposlenici i zapanjeno gledali zmijoliku životinjicu koja je gmizala u vodi nazivajući je glistom. Tamo su nam uz čuđenje kako je ta glista prošla kroz pročišćivač, rekli da će vodu i životinjicu poslati na analizu te nas poslali doma, dodaje Štajminger.

Na analizu poslati i vodu i ulovljenu „životinjicu“

Kako bi saznali o čemu se radi to što će se poduzeti kontaktirali smo i mi Komunalac gdje nam se javio zaposlenik Vinko Piteša. Piteši naime nije poznata ta životinja niti se kaže kada susreo sa njom a ono što će sada Komunalac poduzeti je, kaže Piteša, poslati na analizu vodu i ulovljenu životinju te izaći na teren odnosno do kuće Štajmnigera koji je to pronašao kako bi ponovno na tom mjestu uzeli uzorak vode i poslali ga na analizu.

Sličan slučaj i prije šest godina na Senjskom…

Sličan slučaj pronalaska, priča nam Štajminger, bio je isto tako u naselju Senjsko prije šest godina. Tada je susjedu, kaže Štajminger, iz vode izašlo puno više tih životinjica. No Vrbovsko nije izdvojen slučaj takvih pronalazaka u pitkoj vodi.

… i desetak godina kod Zagreba

Duguljaste crvene zmijice 2002. godine nađene su u markuševačkoj vodi nedaleko Zagreba gdje je nakon obrade u laboratoriju Veterinarskog fakulteta utvrđeno da je riječ o vodenim organizmima iz skupine kolutićavaca reda maločetinaši te da su bezopasne životinje koje se često nastanjuju u nadzemnim i podzemnim vodama. Tada su u laboratoriju utvrdili i da je voda – potpuno pitka. Slučaj se na istom mjestu ponovio i prije dvije godine kada je pak  Zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”,  savjetovao da se iz sigurnosnih razloga ipak ne pije ta voda.

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Nensi Tatar

%d blogeri kao ovaj: