sport i školstvo

VETERANKA SLAVICA GRGURIĆ PAJNIĆ I OVE GODINE BILJEŽI BROJNE SPORTSKE USPJEHE: Osvojila dvadesetak odličja uz moto da ne treba odustati od aktivnosti sve dok nas zdravlje, volja i sklonosti služe i vuku


Slavica Grgurić-Pajnić
Slavica Grgurić-Pajnić

DELNICE – Uz mlade i uspješne sportaše Gorski kotar ima i one malo starije generacije koje pripadaju kategoriji veterana i koji jednako tako osvajaju natjecanja, nižu rezultate i ostvaruju velike sportske uspjehe. Uz goransko najpoznatije ime u veteranskoj atletici Katarinu Šporer Tošić koja osvaja svjetske naslove, zatim vrbovščanina Milu Ljuštinu isto tako vrsnog veterana u atletici tu je i dugogodišnja sportašica Grada Delnica Slavica Grgurić Pajnić.

Brojne medalje

Poput svojih kolega i Grgurić Pajnić medalje osvaja u atletici. Tako je ove godine na Međunarodnom atletskom mitingu veterana Rijeka, u kategoriji bacanja kugle i utrke 800 metara osvojila dvije zlatne medalje. Jednakim sjajem medalja u istim kategorijama ovjenčala se i na otvorenom prvenstvo Hrvatske za veterane atletike u Zagrebu da bi a što smatra i krunom uspješnosti natjecanja u ovoj godini, nastupila i na Balkanskom prvenstvu u atletici u Zagrebu gdje u bacanju kugle osvaja srebrnu medalju.

Svestrana sportašica

No Grgurić Pajnić nije samo vrsna atletičarka  koja od ove godine nastupa za atletski klub u Rijeci – Kvarnertrans Autotrans nego je i  svestrana sportašica koja trenira i natječe se u raznim sportovima, od kuglanja, plivanja, odbojke u pjesku do sanjkanja. Svoj sportski put započela je još u ranoj mladosti osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja kada je kulturi sporta pridonosila učestvujući na atletskim borilištima Grada Delnica, uspjesima za škole a bila je i članica rukometnog kluba Delnica. Kroz radni odnos u Hrvatskim šumama organizira i učestvuje u natjecanjima kroz radničko sportske igre u zimskim sportovima, kuglanju, streljaštvu.

Tridesetak godina u kuglanju….

Prije tridesetak godina postaje članom ženskog kuglačkog kluba Delnice i do današnjeg dana još uvijek je aktivna igračica ŽKK Goranina Delnice koji nastupa u prvoj B ligi Hrvatske. Ostvarila je mnoge sportske uspjehe i nagrade, kroz razne sportove, koji su se nastavili i dalje, u kategoriji veteranki. Kraj prošle i početak ove godine u sportsku karijeru Grgurić Pajnić obilježava uspjeh na sanjkaškom Kupu Gorskog kotara -sportsko rekreativnog natjecanja, na prirodno uređenim sanjkalištima.

… a nastupa i u sanjkanju i plivanju

U 2012. godini bila je prvakinja tog Kupa da bi u ovoj  stekla titulu drugoplasirane sanjkašice u svojoj kategoriji – više od 36 osvojivši ukupno 8 medalja – 3 zlata, 3 srebra i 2 bronce. Grgurić Pajnić je i dugogodišnja učesnica sportske manifestacije „ Kros Novog lista dolinom Kupe te je i ovu godinu ponijela  titulu najbolje u svojoj kategoriji. Isto tako iz godine u godinu na plivačkom mitingu Kupom uzvodno osvaja odličja a ovu godinu u svojoj  kategoriji osvojila je broncu.

Posebno mjesto zauzimaju i ostvareni uspjesi u sportskim igrama šumara

Bila je ove godine Grgurić Pajnić i na prvenstvu Hrvatske za veteranke u kuglanju –Zagreb 2013 gdje je osvojila drugo mjesto a sudjelovala je i na Utrci prijateljstva i noćnom polumaratonom povodom  ulaska Hrvatske u EU u Brodu na Kupi gdje je uspješno savladala 23,10 km, još jednom dokazujući da su  godine zanemariv faktor te da učestvovanje i motiviranost pobjeđuju sve prepreke. Uz sve te rezultate posebno mjesto za Grgurić Pajnić zauzimaju i ostvareni uspjesi u sportskim igrama šumara, koje se održavaju godišnje na nivou  Hrvatske i Hrvatskog šumarstva . Kroz sve protekle godine donosi najviša odličja u kuglanju, odbojci na pijesku za Upravu šuma Delnice, te je u ovoj godinu u paru, kuglanje,osvojila prvo mjesto.

Sam vrh veteranskih uspjeha sporta Grada  Delnica

Godina 2013. optočena je sa dvadesetak odličja, što sportašicu Grgurić Pajnić svrstava na sam vrh veteranskih uspjeha sporta Grada  Delnica a čiji je moto da ne treba odustati od aktivnosti sve dok nas zdravlje, volja i sklonosti služe i vuku.

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Ustupila Slavica Grgurić Pajnić

%d blogeri kao ovaj: