sport i školstvo

GORANSKI JAL UNIŠTIO TRI GODINE RADA – Zbog bunta dijela građana otkazuju se sva sanjkaška natjecanja i četvrta utrka Europskog kupa u sanjkanju na prirodnim stazama u Delnicama!


Otkazano

 

 

DELNICE – Prekidaju se sve aktivnosti na pripremi i organiziranju natjecanja u sanjkanju na prirodnim stazama na delničkoj sanjkaškoj stazi Potok, jučer je i javno objavio  Sanjkaški klub Prepnek a prenio blog Goranska zima http://goranskazima.blogspot.com/  

Priredba lokalnog karatera prerasla u službeno međunarodno natjecanje

Prigovori vlasnika kuća uz sanjkašku stazu Potok bili su “jači” i od tri godine uloženog rada kluba na ustrojavanju i razvoju sanjkaškog sporta na području Grada Delnica i Gorskog koji je rezultirao da priredba lokalnog karatera preraste u službeno međunarodno natjecanje te su se stvorili uvjeti da staza dobije licencu međunarodne sanjkaške federacije.

Stalnim pritužbama  gradskoj upravi obezvređuje se rad i društveni doprinos

Niti nakon niza sastanka sa mjerodavnima iz Grada Delnica nismo uspjeli pronaći zajedničko rješenje, ističu u Sanjkaškom klubu Prepnek, koji se poučeni iskustvom od prošle sanjkaške sezone, više ne žele stavljati u poziciju da se stalnim pritužbama prema gradskoj upravi obezvređuje njihov rad i društveni doprinos te raspiruje atmosfera netolerancije između članova kluba i djela građana.

Entuzijazmom se može prebroditi večina problema, međutim ne i opstrukcije

Pokazali smo da se sa entuzijazmom može prebroditi večina problema, međutim na opstrukcije ovog projekta ne možemo naći alternativno rješenje, ističu u klubu Prepnek te naglašavaju da su time Delnice izgubile formatiranu zimsku sportsku manifestaciju koja djelomično i komercijalizira sanjkašku priču kroz povećanje turističkog prometa i zaradu od uslužnih djelatnosti.

Izgubljeno 600 noćenja za jedan vikend trajanja međunarodnog natjecanja

Možda se nekima čini malo ali aproksimacija od 600 noćenja za jedan vikend trajanja međunarodnog natjecanja u našem Gradu, nikoga ne bi trebala ostaviti ravnodušnima, poručuju iz Prepneka. Zbog svega toga dovedeno je u pitanje i rad kluba koji je u protekle tri godine razvio sanjkaški sport u Delnicama.

Predsjednik i tajnik kluba mandate dali na raspolaganje

Tako se uz sva sanjkaška natjecanja u organizaciji kluba Prepnek otkazuje i četvrta utrka Europskog kupa u sanjkanju na prirodnim staza koja se trebala održati 1. – 2. veljače 2014. godine a predsjednik kluba Darko Briški i tajnik Ivica Urbanc daju svoje mandate na raspolaganje Skupštini kluba te će Statutom u predviđenom roku biti sazvana izvanredna skupština kluba koja će odlučiti o daljnjoj sudbini kluba i sanjkanja u Delnicama.

 

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Goranska zima, ilustracija

%d blogeri kao ovaj: