kultura i zabava

IV: VRBOVŠČANSKA ZIMSKA VEČER: Šaljivi igrokaz kao podsjetnik na neka stara vremena, ljude, običaje i način života


IMGP1062

 

VRBOVSKO – Konačno DA sinoć su rekli mladenci u još jednom šaljivom igrokazu Udruge žena Senjsko odigranom u sklopu ovogodišnje IV. Vrbovščanske zimske večeri. Nastavak je to jedne od predhodnih priča ispričanih kroz Vrbovščanske zimske večeri kao podsjetnik na neka stara vremena, ljude, običaje i način života.

Skeč osmislila Marija Jančan

I ovaj skeč dogovora i pregovora obitelji dvoje mladenaca koji su se usprkos njihovom „petljanju“ ipak odlučili ženiti osmislila je Marija Jančan a odigrala već poznata glumačka ekipa Udruge žena Senjsko. Okupljena publika koja je ispunila Dom kulture u Vrbovskom zabavila se i nasmijala novim anegdotama, šalama i pošalicama oko priprema vjenčanja nagradivši glumce velikim pljeskom u čije ime je posjetiteljima na lijepom odazivu zahvalu uputila njihova predsjednica Marija Kumić.

Prilika za uživanje u slatkim delicijama  – blagdanskim kolačima

 Uz glazbeno-scenski doživljaj posjetitelji su imali priliku uživati i u slatkim delicijama – blagdanskim kolačima kojima su ih počastile domaćice te zimske svečanosti kao i onim natjecateljskim.  Kao i na dosadašnjim Vrbovščanskim zimskim večerima i na sinoćnjoj se birao i to njasvadbeni kolač – panj.

Najbolji kolač Mime Mrvoš iz Ljubošine

Od deset sudionica koliko ih je ispeklo kolač za natjecanje najbolji je napravila Mima Mrvoš iz Ljubošine i u toj slastičarskoj igri osvojila prvu nagradu koja ju je ugodno iznenadila ističući da je kolač napravila u ime Udruge žena Pri Kupe. Drugo mjesto za naj panj osvojila je Jasmina Poljak a treće Zora Kesić. Nagrade najboljima i prigodne poklone svim sudionicama natjecanja ispred organizatora uručila je predsjednica Udruge žena Senjsko Marija Kumić i direktorica Turističkog ureda Vrbovsko Tatjana Kušić.

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Nensi Tatar

%d blogeri kao ovaj: